autovit.ro
B SECTIUNI

Ai plăti un abonament lunar ca să conduci un Porsche?

Este cu siguranță o decizie inedită a celor de la Porsche, dar se pare că funcționează mai bine decât se așteptau. Anul trecut, în orașul Atlanta din Statele Unite ale Americii, Porsche a decis se dezvolte un sistem prin care clienții să poată plăti un abonament lunar ce le permite să conducă mai multe modele ale mărcii. Iată cum funcționează acesta și care sunt rezultatele după primul an.

Sistemul a pornit de la o idee destul de simplă – câtă lume are bani să-și cumpere un Porsche? Evident, nu prea multă. Pentru a putea atrage tinerii, fani ai mărci, dar cu venituri reduse, Porsche a decis să implementeze un sistem de abonament. Dacă plătești 2.000 de dolari pe lună ai acces la opt dintre modelele mărcii, cu motorizări din gama entry-level, de la 718 Cayman, 718 Boxster, Cayenne și Macan S. Serviciul a primit și un nume – Porsche Passport.

Pentru cei mai pretențioși există și posibilitatea de a opta pentru a plăti 3.000 de dolari pe lună și a avea acces la toată gama de 22 de modele pe care Porsche le vinde în Statele Unite. Ambele abonamente includ toate asigurările și taxele de drum și nici nu există o limită de kilometri. Totuși, înainte de a-ți permite accesul în cadrul programului, Porsche va face câteva verificări în ceea ce privește istoricul tău rutier. La prima înregistrare în sistem, Porsche mai percepe o taxă de 500 de dolari.

Cu ajutorul unei aplicații pe mobil, accesul la mașini se poate gestiona foarte ușor, fiind vizibile în orice moment mașinile disponibile și locațiile în care sunt ele. Tot prin intermediul aplicației se poate opta ca mașina să fie adusă la o locație aleasă de client, ceea ce face întregul serviciu extrem de ușor de utilizat.

Este foarte interesant că după doar 3 luni de la pornirea programului, acesta a avut un succes uriaș, iar 78% dintre cei înscriși sunt persoane care nu au avut niciodată un Porsche în viața lor. “Clienții sunt mult mai tineri decât clienții noștri obișnuiți. 78% dintre membri Porsche Passport nu au mai deținut anterior un Porsche și în prezent nu dețin niciun Porsche. Prin urmare, rata de succes este de aproape 80%”, a explicat Klaus Zellmer, CEO-ul Porsche al diviziei nord-americane.

Soluția de a conduce o mașină pentru care plătești un abonament nu este deloc nouă și este testată de diferite platforme de car-sharing la nivel mondial. Sunt voci care susțin faptul că în următoarea decadă sistemul de car-sharing va crește tot mai mult și oamenii vor renunța la a deține o mașină în proprietate personală. Totuși, inițiativa Porsche este o premieră pentru un segment de mașini poziționat la o cotă de preț atât de ridicată.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)