autovit.ro
B SECTIUNI

Asa arata a patra generatie Range Rover

Chiar daca cu o luna inainte au fost “scapate” pe Internet o serie de fotografii oficiale cu a patra generatie Range Rover, constructorul britanic a pastrat multe picanterii si pentru reprezentantii presei care au trecut pragul standului Land Rover de la Paris. Si va mai pot marturisi ca arata chiar bine aceasta “nava amiral” a britanicilor.

Prin comparatie cu generatia anterioara, evolutia in materie de design este indubitabila, asta cu toate ca ADN-ul modelului s-a pastrat nealterat. Profilul este cel cunoscut, insa partile frontala si posterioara preiau elemente de design recente, puse in valoare pentru prima data de mezinul Evoque.

Insa dincolo de aspect, a patra generatie Range Rover devine primul model 4×4 din lume care foloseste o structura monococa realizata complet din aluminiu. Acest fapt a condus la salvarea a nu mai putin de 420 kg comparativ cu vechiul model, ceea ce inseamna o reducere considerabila de 39% a masei proprii.

Si la interior se disting ultimele influente de design ale marcii, cu volanul a carui sectiune centrala se aseamana cu cel al lui Evoque. Tot de la mezinul gamei a fost preluat si masivul display de pe consola centrala, respectiv gurile de ventilatie de deasupra acestuia. Chiar si confortul a fost net imbunatatit, astfel noua generatie Range Rover ofera cu 118 mm mai mult spatiu pentru pasagerii locurilor din spate. In plus se mai ofera optiunea de a alege pachetul Executive Class care consta in doua scaune individuale care ofera un nivel maxim de confort.

Suspensia, care a fost complet reproiectata, va fi in continuare pneumatica si controlata electronic, iar gestiunea transmisiei va fi incredintata sistemului Terrain Response, acum intr-o noua versiune, mai evoluata. Acest sistem revizuit analizeaza conditiile de rulare si alege modul cel mai eficient pentru tractiunea integrala.

In ceea ce priveste gama de motorizari, cea de-a patra generatie Range Rover beneficiaza de aportul turbodieselurilor TDV6 de 3 litri si SDV8 de 4,4 litri, respectiv propulsorul V8 pe benzina supercharged. Toate cele trei motorizari disponibile sunt gestionate prin intermediul unei cutii de viteze automata ZF cu opt trepte, selectorul fiind deja celebrul buton rotativ.

Cum vi se pare aceasta a patra generatie Range Rover?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)