autovit.ro
B SECTIUNI

Avem autostrazi, dar nu la capacitate maxima

Teoretic cele doua sectiuni de autostrada inaugurate astazi vor ajuta la fluentizarea traficului si chiar vor scurta timpul necesar parcurgerii distantelor Bucuresti – Ploiesti si Bucuresti – Constanta. Insa in practica lucrurile nu stau chiar asa, cel putin momentan….

Dupa circa un sfert de secol de la inceperea lucrarilor, Autostrada Soarelui ajunge intr-un final pana la Constanta. Partea proasta e ca nu toata distanta va putea fi parcursa in regim de autostrada deoarece nici pana acum lucrarile nu au fost finalizate complet. Prin urmare pe segmentul Cernavoda-Medgidia (circa 20 km) se poate circula doar pe o singura banda pe sens cu limitari de viteza la 80 km/h. Insa tronsonul dintre Medgidia – Murfatlar a fost finalizat integral si astfel pe aceasta sectiune se poate circula normal…

Tot astazi oficialitatile au taiat panglica si controversatei autostrazi dintre Bucuresti si Ploiesti. Dupa o serie de amanari si cateva suplimentari ale bugetului, cei 62 de kilometri de autostrada au fost dati in folosinta, cu toate ca nu au fost terminate iesirile si spatiile de servicii. Mai mult, aceasta autostrada marcheaza si o premiera pentru Romania si anume o sectiune de 19 km care dispune de trei benzi pe sens. Totusi mare atentie ca pe autostrada dintre Capitala si centura municipiului Ploiesti, Politia Rutiera a fixat o limita de viteza de 100 km/h pana la finalizarea lucrarilor. Iar cum ne-am obisnuit deja, nu stim exact cam cat o sa mai dureze pana atunci…

Prin urmare in acest moment aceasta ruta alternativa nu este prea avantajoasa daca tinem cont ca pe DN1 se poate circula in mare parte legal cu 100 km/h, iar distanta este si nitel mai scurta..

Voi ce parere aveti despre aceste autostrazi? Cat de utile sunt in starea actuala si cat timp credeti ca va mai dura pana le vom putea folosi la capacitate maxima?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)