autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Z4 Concept prefigurează viitorul roadster de serie al bavarezilor

La Concursul de Eleganță de la Pebble Beach, BMW a prezentat conceptul viitorului Z4, un roadster fără compromis care va duce mai departe o istorie impresionantă pe care constructorul bavarez a construit-o de-a lungul anilor. BMW nu a oferit prea multe detalii despre superbul concept prezentat, însă a ținut să sublinieze că acesta încorporează toate elementele specifice unui roadster adevărat, așa cum au făcut-o și precursorii săi.

 

Deși a fost lansat acum mai bine de opt ani, generația anterioară a lui Z4 a fost un adevărat pariu al vremii în ceea ce privește designul, așa că modelul viitor trebuia să depășească o ștachetă ridicată foarte sus. “BMW Z4 Concept exprimă noua imagine de marcă BMW din toate perspectivele și în toate detaliile. De la elementele dinamice ale părții frontale, la silueta spectaculoasă și la detaliile atent lucrate ale părții din spate, Z4 generează o impresie de forță și emoție, a declarat Adrian van Hooydonk, designerul-șef BMW.

Pentru a duce mai departe tradiția roadsterelor mărcii, bavarezii nu au uitat de elemente cheie precum ampatamentul generos dimensionat, garda la sol redusă, silueta fluidă și alungită sau partea din spate extrem de compactă. Cu toate acestea, capota este mai scurtă decât la alte modele, deoarece s-a urmărit poziționarea șoferului cât mai aproape de centrul mașinii, pentru a maximiza senzația de dinamism și de control perceput. De asemenea, distribuția greutății pe punți a fost un alt factor care a contat în luarea acestei decizii.

Conceptul beneficiază de elemente puternic conturate, cu linii ce par mai degrabă sculptate în caroserie, rolul lor fiind de a crea o imagine modernă, dar în același timp cu un puternic impact emoțional. Culoarea Energetic Orange, alături de spectaculoasele jante de 20 de inchi, a permis un contrast puternic între lumini și umbre și a accentuat conturul și profunzimea detaliilor.

Interiorul a fost desenat pentru a contura puternic caracterul dinamic și experiența de a conduce. Șoferul a fost pus în prim plan și este înconjurat precum într-un cockpit de elementele definitorii ale interiorului, finisate în mare parte în suprafețe negre. Deși designul este similar cu cel al modelelor actuale de la BMW, există numeroase elemente care aduc o tușă de individualitate. Instrumentele de bord clasice au fost înlocuite de un ecran de înaltă rezoluție, iar consola centrală este aproape lipsită de comenzi fizice. Deși este doar un concept, Z4 va ajunge în producția de serie fără schimbări majore față de ceea ce publicul a văzut la Peeble Beach.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)