autovit.ro
B SECTIUNI

Continental propune un vehicul autonom numit Cube pentru orașele viitorului

Compania germană Continental, cunoscută pentru producția de anvelope, deține și imensă divizie pentru dezvoltarea tehnologiilor. Această divizie furnizează numeroase sisteme folosite de actualele automobile. Iar pentru viitor, Continental și-a imaginat un automobil autonom numit Cube.

Continental a prezentat un automobil autonom numit Cube, reprezentând viziunea companiei germane pentru mobilitatea urbană în viitor. Acest automobil în formă de cub, este propunerea Continental pentru un taxi autonom. Nu este prima companie are crede că viitorul transportului urban este bazat pe automobil autonom. Google și Uber au promis la rândul lor automobile autonome pentru transport urban.

continental-cube-1

Continental spune că în viitor oamenii vor prefera să închirieze un astfel de automobil pentru a se deplasa în oraș, în locul deținerii unui automobil personal. Un astfel de sistem ar decongestiona traficul marilor orașe și ar îmbunătății considerabil calitatea aerului. Continental dă și câteva exemple din realitatea urbană a marilor orașe europene. Viteza medie de deplasare în Londra este de 12,5 km/oră, iar în Berlin, aproximativ 3.5 milioane de locuitori pierd în fiecare zi în medie 70 minute blocați în trafic, chiar dacă folosesc mijloacele de transport în comun.

continental-cube-3

Continental Cube este un automobil cu o formă rectanculară, de unde și numele său. Este o formă dictată pur de utilitate.

“Mașinile vor fi doar un mijloc de transport în viitor. Atenția se va îndrepta mai mult asupra intimității, relaxării și comunicării. Prin urmare, modul în care va fi gândit interiorul este unul diferit de ceea ce vedem în prezent. Asta pentru că oamenii vor face lucruri diferite în timpul deplasării”, a declarat Alexander Jockisch, directorul departamentului de dezvoltare și marketing din cadrul ContiTech.

continental-cube-2

Tehnologia folosită de conceptul Cube se bazează pe senzorii și sistemele de asistență ce există pe actualele automobile de serie. Cube va începe o perioadă de testare la centrul Continental din Frankfurt. Vor fi simulate condiții de trafic din lumea reală pentru a testa tehnologiile folosite de conceptul Cube. Continental va expune automobilul experimental și la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)