autovit.ro
B SECTIUNI

Controale in trafic, la nivel national

Politistii rutieri impreuna cu reprezentantii RAR vor efectua pana in data de 20 ianuarie o ampla actiune de depistare a autovehiculelor care circula pe drumurile publice cu probleme tehnice. Mai mult, vor fi aspru sanctionati si cei care au “uitat” de ITP ori de anvelopelor de iarna, dar si cei care si-au montat ilegal xenoane sau becuri de alta culoare…

In perioada 10 – 20 ianuarie, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si Regia Autonoma Registrul Auto Roman (RAR) vor efectua o serie de controale in trafic pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Astfel pe parcursul celor zece zile, echipajele mixte vor verifica la nivel national starea tehnica a autovehiculelor. In cadrul actiunii se va urmari daca autovehiculele analizate indeplinesc conditiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

Control_2

De asemenea politistii si specialistii RAR vor verifica functionarea optima a mecanismului de franare si a sistemului de directie, a instalatiei de iluminare/ semnalizare, precum si a reglajului acesteia, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori a accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate. Aviz celor care si-au “tunat” farurile si ne “orbesc” noaptea in trafic…

Control_3

In cadrul acestei actiuni se va mai verifica si autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor si concordanta datelor inscrise in certificatul de inmatriculare cu caracteristicile tehnice. Organele abilitate vor mai verifica si daca autovehiculele surprinse in trafic au efectuat inspectia tehnica periodica (ITP), precum si utilizarea anvelopelor de iarna si chiar gradul de uzura al acestora.

Mai trebuie mentionat ca daca sunt constatate defectiuni tehnice care pot pune in pericol siguranta circulatiei, autovehiculele respective vor fi imobilizate.

Vi se pare oportuna aceasta actiune comuna a Politiei Rutiere si a RAR-ului?

 

9 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)