autovit.ro
B SECTIUNI

Cupra devine divizia de performanță a mărcii Seat – primul model lansat este Ateca

Într-o mișcare destul de surprinzătoare, Seat a decis să transforme modelele Cupra într-o marcă de sine stătătoare, care renunță la denumirea Seat, dar și la logo-ul constructorului spaniol. De acum, toate versiunile de performanță de la Seat vor purta denumirea de Cupra, urmată de modelul pe care îl reprezintă.

La Salonul Auto de la Geneva vom vedem primul model al noului creat sub-brand – Cupra Ateca, model bazat, evident, pe Seat Ateca. La fel ca și în cazul lui Leon, Ateca a primit motorul turbo de 2,0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 300 CP. Acesta va fi cuplat la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj și 7 trepte, iar puterea va fi livrată către suprafața de rulate de sistemul de tracțiune integrală 4Drive, setat pentru a propune un comportament dinamic, dar și un nivel de tracțiune ridicat.

Oficialii mărcii ne anunță că motorul este cea mai nouă evoluție prezență pe modelele mărcii, dar și unul dintre cele mai avansate unități pe benzină din lume. Pentru prima dată, acesta integrează Otto Particulate Filter System, ce permite filtrarea emisiilor nocive și îndeplinirea celor mai stricte norme de poluare aflate în vigoare.

Sistemul de tracțiune integrală 4Drive este considerat unul dintre cele mai rapide și sigure din industrie, fiind ghidat de parametri precum viteza mașinii, viteza fiecărei roți, poziția volanului și modul de conducere ales. Acesta din urmă este predefinit în 6 trepte diferite, pe care șoferul le poate selecta în orice moment – Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road și Cupra. Evident, trenul de rulare este adaptiv și poate ajusta tăria amortizării pentru a oferi o experiență cât mai sportivă.

Designul exterior și interior este personalizat pentru a individualiza caracterul acestui model de performanță, cu elemente dinamice, redesenate special, scaune sport, inserții care scot în evidență sportivitate, dar și tehnologie de ultimă oră în ceea ce privește conectivitatea. În plus, pachetul Performance Pack include un sistem de frânare Brembo cu discuri de 18 inchi, un pachet cu elemente de carbon la exterior și la interior, dar și tapițerie din piele.

Cupra Ateca poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,4 secunde și atinge o viteză maximă de 245 km/h.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)