autovit.ro
B SECTIUNI

Upgrade în gama Dacia: Logan și Sandero facelift plus Duster cu cutie automată

Printre cele mai importante știri pe care Salonul Auto de la Paris ni le-a oferit au venit dinspre standul Dacia. Constructorul de la Mioveni ne arată încă o dată că face pași semnificativi spre a deveni o marcă modernă, cu tehnologie nu doar ieftină, ci și bine adaptată vremurilor actuale. În centrul atenției au fost modelele Sandero, Logan, dar și Duster. Iată care sunt toate noutățile prezentate de Dacia.

 

Facelift pentru Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway

Pentru Logan, Logan MCV, Sandero și Sandro Stepway, Dacia propune un facelift care vizează toate capitolele importante. În primul rând, designul exterior este reîmprospătat, cu o parte frontală care inspiră mai multă forță, cu detalii preluate de la Duster. Tot la exterior, în premieră pentru marca românească, cele patru modele dispun acum de faruri cu lumină de zi cu tehnologie cu LED, cu semnătură luminoasă specifică. Tot cu tehnologie LED funcționează și noile stopuri, care arată cu adevărat modern. La interior, printre cele mai importante noutăți se numără volanul cu patru spițe, repoziționarea claxonului de pe maneta de semnalizare pe volan, dar și a comenzilor pentru oglinzile electrice, în partea stângă a volanului. Ambele modificări au un impact pozitiv asupra ergonomiei. La capitolul motorizări, noutatea este adusă de unitatea 1.0 SCe, cu trei cilindri, care dezvoltă 75 CP și înlocuiește vechiul motor de 1,2 litri. Alte noutăți sunt aduse de camera video pentru mersul cu spatele și de interfața revizuită a sistemului multimedia MediaNav. Dacia afirmă că prețurile nu vor crește, deși echiparea de bază va fi mai bogată.

dacia_82761_global_en

Dacia Duster primește o cutie automată

Poate cea mai mare surpriză, pe care puțini o anticipau este faptul că Duster a primit o cutie de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj. Din punct de vedere tehnologic, această soluție este una foarte avansată, mai ales pentru marca românească. Cutia EDC dispune de 6 trepte și două ambreiaje (principiul de funcținare l-am explicat aici) pentru schimbarea rapidă a treptelor. Aceasta urmează să fie disponibilă pentru prețul de 1.300 de euro și va putea fi comandată doar împreună cu versiunea 1.5 dCi 110 CP cu tracțiune față.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)