autovit.ro
B SECTIUNI

De ce tip de masina am nevoie?

In functie de scopul utilizarii, autoturismele pot fi impartite, in general, in urmatoarele categorii:

  1. Masina de oras, mica, rapida, usor de manevrat si de parcat. Din aceata categorie fac parte masinile din clasa mini (segment A) si mica (segment B) cu motorizari mici, predominant pe benzina. Rulajul mediu recomandat este intre 7.000-10.000 km/an.
  2. Masina folosita la drumuri lungi/naveta, incapatoare, confortabila, puternica, sigura. Din aceasta categorie fac parte masinile din clasa medie si mare (segment D, segment E si segment F): masini confortabile la drum lung si cu motor suficient de puternic pentru un condus relaxat si in siguranta. In general sunt recomandate motorizarile diesel pentru consumul redus de carburant. In aceasta categorie pot intra si SUV-urile medii si mari, inca acestea au costuri de utilizare mai mari.
  3. Masina folosita preponderent in oras, dar cu iesiri la drumuri lungi, compacta, relativ puternica, incapatoare. Recomandarile noastre sunt catre masinile din clasa compacta (segment C), hatchback sau sedan. Sunt recomandate modele precum Ford Focus, Opel Astra, Volkswagen Golf, Hyundai i30, Kia Cee’d, Skoda Rapid. Motorizarile sunt de preferat sa fie benzina, dar daca drumurile zilnice sunt mai lungi si iesirile din oras relativ dese este recomandat un motor diesel.
  4. Masina cumparata din pasiune ca a 2-a masina, folosita ocazional.

Aici vorbim foarte mult de pasiune, preferinte, dorinte si alte aspecte care tin de fiecare persoana in parte. Recomandarile noastre ar fi total subiective asa ca, daca ai ajuns in postura de a-ti cumpara o masina din pasiune considera-te norocos. Suntem siguri ca stii ce vrei si ca vei face alegerea corecta.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)