autovit.ro
B SECTIUNI

De ultima ora: codul rutier a fost modificat!

Codul rutier a fost modificat printr-o lege publicata la inceputul acestei saptamani. Aceasta prevede, printre altele, ca pentru reinnoirea permisului auto, vizita medicala o sa fie obligatorie.

Astfel, legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 760, din 12 noiembrie 2012.

In plus, potrivit noilor reglementări, ce se vor aplica din data de 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehicule, ceea ce inseamna ca pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere. Permisul poate fi obtinut numai de persoane cu varsta minima de 16 ani impliniti. Permisul pentru categoria AM va fi valabil 10 ani, iar obtinerea lui va fi conditionata, la fel ca in cazul celorlalte categorii, de sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor  si comportamentului.

O alta modificare la Codul Rutier, prevazuta in legea adoptata de deputati, se refera la reinnoirea permisului de conducere, care se va face doar dupa un control medical prealabil. Noile reglementari rutiere stabilesc ca prelungirea valabilitatii administrative a permisului de conducere este conditionata de efectuarea verificarii medicale corespunzatoare categoriilor de permis detinute.

Ce parere aveti despre aceste noi schimbari? Sunt ele benefice sau nu?

76 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)