autovit.ro
B SECTIUNI

Depui dosarul si sustii examenul imediat

Cam asa s-ar traduce cea mai recenta modificare adusa Codului Rutier… Prin urmare, fiecare candidat la obtinerea permisului de conducere va sustine proba teoretica chiar in ziua in care isi va depune dosarul pentru participarea la examen. Voua vi se pare a fi o procedura prin care se va reduce birocratia?

Dupa ce proiectul de modificare a Codului Rutier s-a aflat mult timp in dezbatere publica, iata ca pe ultima suta de metri s-a mai introdus o adaugire procedurii de sustinere a examenului auto. Asta pe langa introducerea supravegherii video si eventual audio, atat a probei teoretice cat si a celei practice din cadrul examenului pentru obtinere permisului de conducere, o masura despre care puteti mai multe aici.

Permis_2

Conform autoritatilor competente „solicitarea si datele necesare inregistrarii in aplicatia informatica de examinare se pot transmite si de catre scolile de conducatorii auto in care acestia au urmat cursurile de pregatire teoretica si practica, prin utilizarea unei aplicatii informatice puse la dispozitie gratuit de catre Directia de Inmatriculari Permise. Candidatii vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare. In caz contrar, inregistrarea isi pierde valabilitatea”.

Iar dupa verificarea dosarului, prelucrarea imaginii faciale si inregistrarea in aplicatia informatica de examinare, candidatul va intra in sala de examen pentru proba teoretica. Iar in cazul in care va trece de aceasta etapa, candidatul va fi programat la proba practica, pe traseu.

O alta prevedere a noului Cod Rutiere reglementeaza si spinoasa problema de obtinere a permisului pentru categoria mopede. Astfel, candidatii care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de Legislatie Rutiera se pot programa la examen, asta fara o dovada a absolvirii unei scoli de soferi.

Cum vi se pare aceasta noua procedura de sustinere a examenului pentru obtinerea permisului de conducere?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)