autovit.ro
B SECTIUNI

Din 2030, Germania ar putea interzice mașinile cu motoare termice

Chiar dacă nu cu mult timp în urmă acest scenariu părea unul preluat din cele mai noi filme SF, iată că realitatea avansează mult mai repede decât de așteptam. Vă puteți imagina ca în orașele europene să circule doar mașini cu propulsie electrică, și asta nu mai târziu de anul 2030? Iată că Germania face un pas important în direcția unui viitor dominat de propulsii alternative.

 

Parlamentul Republicii Federale Germania a votat o rezoluție care presupune interzicerea mașinilor cu motoare termice începând cu anul 2030. Deși această rezoluție a fost adoptată, ea nu devine încă obligatorie, dar statutul ei poate fi schimbat în orice moment. Asta înseamnă că toți constructorii auto au primit un fel de avertizare din timp pentru ceea ce urmează să se întâmple, pentru a putea să-și reorganizeze strategiile pentru viitor. Rezoluția presupune interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice din 2030, fiind acceptate doar cele cu propulsie electrică sau cu pilă de combustie, care nu generează deloc CO2.

Mai mult, Parlamentul German cere Comisiei Europene să impună măsuri similare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar această acțiune are toate șansele de reușită. Până în acest moment, nimeni nu a făcut un pas atât de drastic pentru trecerea la propulsii alternative.

Generation EQ

De asemenea, planul presupune ca tichetele verzi acordate de state pentru cumpărarea unui model verde, cu propulsie electrică, să crească, în detrimentul subvenționării combustibililor fosili. Pentru constructorii auto această decizie este una cu implicații extrem de dure. În acest moment, modelele electrice pe care le au în gamă au mai mult rol de a testa piața și acoperă doar o mică parte din segmentele actuale. Pentru a face față viitorului care bate la ușă, aceștia sunt nevoiți să investească masiv și să gândească întreaga lor strategie, mai ales că în acest moment piața este încă dominată de motorizările diesel, deși acestea sunt în scădere.

La Salonul Auto de la Paris am văzut deja semne importante pentru trecerea la mașini cu propulsie electrică. Mercedes-Benz și Volkswagen au pus bazele unor sub-branduri care au la bază exclusiv propulsia electrică, iar Opel și Renault au anunțat modele cu autonomie electrică de peste 400 km, ceea ce este un pas major pentru automobilele cu propulsie autonomă. Așadar, viitorul pe care nu ni-l imaginam atât de aproape este mai palpabil ca niciodată.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)