autovit.ro
B SECTIUNI

Faraday Future – rival electric pentru Tesla

În 2014, un nou start-up ne promitea să aducă pe piață o gamă de mașini electrice, care urmau să concureze Tesla, marcă aflată în plină expansiune în acel moment. De atunci, informațiile despre Faraday Future au fost limitate, însă în 2016 compania a ajuns să aibă 1000 de angajați în sediul central din California. Acum, la CES 2017, locul preferat de Faraday pentru a prezenta informații despre produsele lor vedem prima mașina ce poartă sigla constructorului american. Și motivele de mirare nu se opresc aici, deoarece Faraday impresionează cu primul lor model.

Botezat Faraday Future FF 91, primul model din gama start-up-ului american, finanțat în mare parte cu bani care provin de la investitori din China, a fost prezentat în versiunea finală, pregătită pentru a intra în serie. Cu o formă a caroserie de monovolum, dar numită chiar crossover de către o parte a presei, FF 91 impresionează în primul rând cu forma sa aerodinamică, certificată de un Cx de doar 0,25. Fiecare element al caroseriei a fost atent studiat pentru a permite ca fluxul de aer să curgă fără întreruperi, astfel ca eficiența energetică să fie cât mai bună.

2018-faraday-future-ff-91-35

Putere mai mare decât a unei mașini de Formula 1

Tesla a impresionat mereu cu valorile de putere pe care le-a propus pentru mașinile lor, însă Faraday Future a mers cu mult mai departe. Pentru propulsie, FF 91 utilizează mai multe motoare electrice, încât puterea maximă este de 1050 CP. Asta îi permite ca accelerația 0-100 km/h să fie realizată în doar 2,4 secunde, o cifră absolut impresionantă. La fel de impresionantă este și autonomia anunțată, de 700 km. Aceasta este posibilă datorită unor acumulatori de 130 kWh, mai mari decât există în acest moment la Tesla (doar 100 kWh).

Oficialii mărcii spun că mașina este pregătită pentru producție și că primele livrări vor debita în 2018. Totuși, această afirmație trebuie privită cu rezerve, mai ales dacă ne amintim de problemele pe care le-a avut Tesla cu producția.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)