autovit.ro
B SECTIUNI

Ford lansează o ediție aniversară pentru modelul Mustang Bullitt ce produce 475 CP

În 2018 se împlinesc 50 de ani de la lansarea celebrului film Bullitt, unde actorul Steve McQueen conducea un Mustang verde ce avea să intre în cultura pop pentru generații întregi.

În 1968, Steve McQueen realiza una dintre cele mai celebre secvențe de acțiune pentru marele ecran la volanul unui Ford Mustang verde. 50 de ani mai târziu, Ford aduce un omegiu filmului Bulllitt lansând o ediție aniversară echipată cu motorul V8 de 5.0 litri ce produce 475 cai putere și 570 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Noua versiune se prezintă în aceeași nuanță de verde ca și Mustang-ul din 1968, iar jantele de 19 inch sunt vopsite în culoarea neagră. Este a doua oară când Ford aduce un tribut Mustang-ului Bullitt, prima ediție specială fiind lansată în 2007.

Ediția specială Mustang Bullitt se bazează pe modelul Mustang GT. Pe lângă nuanța Dark Highland Green, potențialii clienți mai pot alege și culoarea Shadow Black.

Interiorul a fost personalizat cu scaune sport Recaro, volan îmbrăcat în piele cu funcție de încălzire și display tactil de 12 inch.

Ediția specială va fi disponibilă inițial pe piața nord-americană. Prezentarea modelului a avut loc la Salonul Auto de la Detroit.

Două exemplare identice Ford Mustang au fost folosite pentru producța filmului Bullitt ce a avut premiera pe 17 octombrie 1968. Exemplarul condus de Steve McQueen a fost vândut de către studiourile Warner Bros către un cumpărător privat, în timp al doilea exemplar, cel folosit la filmarea secvențelor de acțiune a fost trimis la fiare vechi.

Exemplarul vândut părea pierdut în istorie, dar actualul proprietar, Sean Kiernan a moștenit mașina în 2014 de la tatăl său, cumpărătorul orginal. Sean a contactat Ford of America, iar Mustangul Bullit original a fost prezentat la Salonul de la Detroit alături de ediția aniversară.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)