autovit.ro
B SECTIUNI

Ford începe producția modelului EcoSport în fabrica de la Craiova

În cadrul unui eveniment fastuos desfășurat în fabrica Ford de la Craiova, la care au participat atât Președintele României, cât și Primul Ministru, a debutat producția noului SUV de clasă mică EcoSport. Acesta va înlocui în producție monovolumul B-Max, care a ajuns la final de carieră și nu va mai avea un înlocuitor. Astfel, investiția Ford în fabrica de la Craiova a trecut de cifra de un miliard de euro de la preluarea din 2008.

 

Cu noul SUV de clasă mică EcoSport, Ford țintește segmentul aflat în cea mai accelerată creștere din Europa. Decizia de a construi noul model în Europa, în locul continuării importului său de la fabrica Ford din Chennai din India, va ajuta Ford să se ridice la nivelul în creștere al clienților din acest segment. Estimările neoficiale indică faptul că producția va ajunge la circa 100.000 de unități anual, asta deși capacitatea maximă a fabricii este de trei ori mai mare. Chiar și așa, producția noului EcoSport creează 1700 de locuri de muncă noi, încât la finalul anului, Craiova va ajunge la 3900 de angajați. SUV-ul care va fi produs la Craiova va fi vândut pe 56 de piețe de pe patru continente.

“EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford își construiește operațiunile pe baza avantajelor propriei game – implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială”, a declarat Steven Armstrong, vicepreședinte al grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Odată cu creșterea cererilor pentru EcoSport și în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producția în Europa pentru a ne ridica le nivelul cerințelor clienților noștri”.

Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate ridicat și capabilități mai bune, un design mai rafinat la exterior și tehnologii sofisticate la interior. Habitaclul redesenat oferă comenzi mai ușor de utilizat și materiale moi la atingere, o consolă centrală nouă și scaune mai confortabile. Sistemul de tracțiune integrală denumit Intelligent All Wheel Drive aduce un plus pentru tracțiune în orice condiții, iar deja cunoscutul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP și oferă un nivel foarte bun al valorilor de consum. EcoSport este disponibil în premieră, de asemenea, într-o versiune sportivă ST-Line, aceasta fiind inspirată din gama Ford Performance.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)