autovit.ro
B SECTIUNI

Google pregateste masina care se conduce singura

La 2 ani de cand s-a lansat proiectul initial, discutiile despre masina Google sunt din ce in ce mai avansate. Se fac proiecte, se discuta cu producatorii auto, se fac teste si pregatiri pentru intrarea in circulatie a masinilor care se vor conduce singure.

Ultimele noutati ne indica faptul ca reprezentantii Google au transmis deja companiilor auto invitatia de a inova alaturi de ei in realizarea acestor masini. Este adevarat ca mai e nevoie de foarte multe teste si „milioane de kilometri” de parcurs, peste cei peste 320.000 de km strabatuti deja insa, pana atunci, discutiile cu companiile de tehnologie, auto si de asigurari merg inainte.

Google acorda o atentie speciala software-ului care urmeaza sa fie integrat in masini, hardware-ului si sistemelor senzor care vor trebui sa detecteze mediul inconjurator si posibilele pericole. De asemenea, este posibil sa se ofere gratuit software-urile aferente necesare condusului fara sofer – in linie cu strategia Android – pentru ca producatorii de masini si companiile de tehnologie sa le perfectioneze.

Pentru a arata evolutia proiectului pe care spera sa il lanseze oficial in urmatorii zece ani, Google a lansat un filmulet prin care o persoana nevazatoare poate sa se foloseasca de aceasta masina.

Va cerem parerea: credeti ca va avea succes? Ati alege sa folositi o astfel de masina vreodata?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)