autovit.ro
B SECTIUNI

Grupul francez PSA a publicat cifrele de consum reale pentru 30 de modele Citroen și Peugeot

Grupul francez PSA ce deține mărcile Citroen și Peugeot a început acum câteva luni un program de testare prin care să înregistreze consumul de carburant în condiții reale de trafic. Francezii au publicat rezultatele pentru 30 de modele din gama de modele Citroen și Peugeot.

Orice șofer știe că între cifra oficială de consum declarată de constructor și realitatea zilnică a traficului este o diferență destul de semnificativă. Pe fondul scandalurilor din ultima vreme, cifra oficială a consumului ce este obținută în condiții de laborator va fi înlocuită de una măsurată în condiții reale de trafic. Grupul francez PSA Citroen-Peugeot este primul constructor auto care publică un set de cifre reale.

Pentru a stabili consumul de carburant în condiții reale de trafic, inginerii Citroen-Peugeot au parcurs în trafic real un traseu combinat compus din 25 kilometri în oraș, 39 extraurban și 31 pe autostradă. La bordul mașinilor testate au fost simulate condiții de încărcare cu pasageri și bagaje, iar sistemul de climatizare a fost pornit.

MAJJLE_5381_0

“Conform angajamentului de transparenţă luat în luna octombrie 2015, Grupul PSA publică rezultatele privind consumul în condiţii de utilizare reale pentru 30 dintre modelele mărcilor Peugeot, Citroen şi DS. Din dorinţa de a furniza cât mai multe informaţii clienţilor săi, Grupul PSA va publica, până la sfârşitul anului, rezultatele referitoare la alte 20 de modele şi va pune la dispoziţia clienţilor săi un simulator care le va permite îmbunătăţirea consumului de carburant în funcţie de modul de utilizare şi, deci, ameliorarea nivelului de emisii CO2”, a declarat Gilles Le Borgne, director de cercetare şi dezvoltare PSA.

În urma testelor făcute de inginerii francezi, diferențele de consum între cifrele oficiale și cele reale au fost între 1.2 și 2.7 litri. Mai jos sunt toate cifrele comunicate de grupul PSA.

1

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)