autovit.ro
B SECTIUNI

Grupul Renault-Nissan este cel mai mare constructor auto în 2017

Dacă în anul 2016 lupta pentru supremație în ceea ce privește vânzările s-a dus între grupul Volkswagen și Toyota, în 2017 a apărut un jucător surpriză, după ce Alianța Renault-Nissan a achiziționat constructorul Mitsubishi Motors. La fel ca și acum doi ani, lupta a fost extrem de strânsă și a fost câștigată la limită.

 

În cadrul Alianței Renault-Nissan, cifrele de vânzări pot părea surprinzătoare, deoarece cele mai mari vânzări le are Nissan, cu 5,82 milioane de unități, urmată de Renault, cu 3,76 de milioane și Mitsubishi ca a atins borna de 1,03 milioane, ceea ce face ca totalul mașinilor vândute de Alianță să atingă pragul de 10,61 de milioane de unități în 2017.

Cel mai puternic rival pentru anul trecut al grupului francezo-japonez a fost reprezentat, așa cum era de așteptat, de Grupul Volkswagen. Printr-un portofoliu de mărci extrem de variat, care include Audi, Skoda, Seat, Volkswagen, Porsche, Lamborghini și Bentley, grupul german a reușit să vândă nu mai puțin de 10,53 de milioane de unități, insuficiente pentru primul loc.

Un candidat important la titlul de cel mai mare constructor este, în fiecare an, gigantul Toyota. Chiar dacă în 2016 japonezii s-au luptat pentru titlu, anul trecut nu au reușit decât să se claseze pe locul al treilea, cu un total de 10,2 milioane unități.

Deși în Alianța Renault-Nissan accentul s-a pus pe vânzări, care sunt așteptate să crească până la 14 milioane de unități până în 2022, în alte grupuri s-a mizat pe o mai bună eficiență și simplificarea procesului logistic. Într-o astfel de situație s-a poziționat GM, care a ales să vândă mărcile Opel și Vauxhall către PSA, preferând să se orienteze spre piețe și spre produse mai profitabile. Strategia pare că a funcționat, GM având o margine de profit mai mare decât a celor de la Renault-Nissan.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)