autovit.ro
B SECTIUNI

Hyundai prezintă conceptul unui SUV alimentat cu hidrogen cu o autonomie de 800 kilometri

Hyundai prezintă la Salonul de Tehnologie CES 2018 de la Las Vegas conceptul unui SUV cu propulsie electrică având ca sursă de energie hidrogenul.

Viitorul în industria automobilului aparține mașinilor propulsate de motoare electrice. Chiar dacă majoritatea acestor vor avea ca sursă de energie acumulatori, Hyundai crede că există șansa ca și hidrogenul să devină o sursă de energie pentru mașinile electrice.

Conceptul SUV-ului Hyundai este un FCEV, acronimul expresiei Fuel Cell Electric Vehicle. Propulsia este asigurată de un motor electric alimentat cu energie produsă de o pilă de combustibil ce folosește hidrogenul drept carburant.

Nu este pentru prima dată când un constructor auto folosește hidrogenul ca sursă de energie. Toyota oferă modelul de serie Mirai, iar Honda a produs modelul FCX Clarity, ambele folosind același principiu pentru obținerea energiei electrice din hidrogen.

Numele conceptului SUV Hyundai va fi dezvăluit pe 8 ianuarie atunci când va fi prezentat publicului în cadrul CES 2018.

Conceptul Hyundai FCEV are dimensiunile unui Tucson și înglobează o serie de tehnologii semi-autonome ce vor fi folosite și pentru dezvoltarea unui viitor model autonom produs de compania coreeană, model ce a fost deja anunțat pentru anul 2021.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)