autovit.ro
B SECTIUNI

Jaguar F-Pace este mașina anului 2017 în lume

Înaintea începerii Salonului Auto de la New York, organizația World Car of the Year își anunță anual câștigătorii. Pentru anul 2017, titlul a mers spre un model surpriză, primul de acest gen din istoria mărcii Jaguar. Este vorba despre F-Pace, crossoverul cu valențe sportive care propune o construcție ușoară și motoare eficiente.

 

În cursa pentru titlul World Car of the Year 2017 au intrat 22 de modele, în cadrul aceleiași festivități fiind oferit și premiul pentru World Luxury Car și World Performance Car, dar și premii pentru design sau eficiență. Astfel, Jaguar F-Pace a reușit să se impună în fața mult mai versatelor modele Audi Q5 și Volkswagen Tiguan și și-a adjucat și premiul pentru cel mai frumos design, devansând Mercedes-Benz Clasa S Coupe și Toyota CH-R.

Alte premii care au fost oferite în cadrul festivității de la New York au mers către Porsche Boxter/Cayman, care a primit titlul de World Performance Car of the Year, dar și către BMW i3, care și-a adjudecat categoria World Urban Car 2017. Juriul responsabil pentru votare a fost compus din 75 de jurnalişti prestigioşi din 24 de ţări.

jagfpacewcotydesignawardsimage12041702

Jaguar F-Pace – primul SUV din istoria mărcii britanice

Mike Rutherford, Director, Vice-Presedinte şi membru al juriului “World Car Awards/World Car of the Year” a declarant “Jaguar a reuşit imposibilul, mai întâi prin câştigarea premiului “Cel mai bun design al anului 2017” apoi prin obţinerea premiului cel mare, “Maşina Anului 2017”. Datorită modelului F-PACE, producătorul britanic a devansat competitori prestigioşi din Europa, Asia şi America de Nord”.

F-PACE este primul SUV de performanţă Jaguar, ce a permis creşteri de vânzări record prin atragerea de noi clienţi. Vănzările sunt în continuă creştere, ceea ce transformă Jaguar în brandul auto cu cea mai rapidă ascensiune din Europa.

Variantele de motorizare pentru modelul F-PACE includ motoare de 2.0 litri Ingenium diesel, dar şi performantul motor V6 pe benzină, ce dezvoltă 380CP şi care permite o acccelerație de la 0 la 100km/h în doar 5.5 secunde.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)