autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Jeep Wrangler – mai multă tehnologie pentru un simbol american

Dacă acum aproape o lună Jeep ne prezenta primele imagini cu noul Wrangler, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles americanii au prezentat toate informațiile despre unul dintre cele mai capabile modele off-road din istorie. Iată tot ce aduce nou Jeep Wrangler.

Un adevărat plus în materie de design este adus de faptul că istoria a fost foarte atent păstrată în toate detaliile. Noul Wrangler este imediat recunoscut, indiferent din ce unghi îl privești, însă elementele moderne ale designului sunt și ele clar vizibile, ceea ce face ca, la nivel exterior, mixul dintre tradiționalism și modernism să fie aproape perfect. De exemplu, pentru blocurile optice nu lipsește tehnologie cu LED, integrată în formele clasice, ușor de recunoscut. Ca și până acum, Wrangler este disponibil în două versiuni de caroserie, cu două sau cu patru portiere.

La interior, noutățile sunt aduse de un plus evident de tehnologie, cu sisteme multimedia care au la bază ecrane tactile de 5.0, 7.0 sau 8.4 inch. Deși era ecranelor tactile a înlocuit multe din comenzile fizice, pentru Wrangler s-a păstrat, extrem de inspirat, mare parte din comenzile analog. În condiții dificile, de frig, teren accidentat, acestea sunt mult mai ușor de accesat. Evident, toate sistemele sunt compatibile cu cele mai noi standarde de conectivitate, inclusiv Android Auto și Apple CarPlay.

În ceea ce privește siguranța, mohicanul american are parte de cele mai noi sisteme, Jeep afirmând că numărul acestora este de nu mai puțin de 75, ceea ce promite unul dintre cele mai sigure vehicule de pe piață. La capitolul motorizări, în momentul lansării, Wrangler este propus cu trei unități, două noi și una moștenită de la generația anterioară. Cele noi sunt un V6 diesel de 3.0 litri (260 CP) și un turbo cu patru cilindri, de 2,0 litri (270 CP). Unitatea preluată este un V6 Pentastar, pe benzină, de 3,6 litri și 285 CP. O altă noutate este introducerea cutiei de viteze automată cu 8 trepte, disponibilă pentru toate motorizările și versiunile de caroserie.

În dotarea standard, Wrangler vine echipat cu o cutie manuală cu 6 trepte. Pentru construcție s-au utilizat materiale mai ușoare, s-a regândit întreg trenul de rulare, direcția, totul pentru un mai bun confort și o dinamică crescută. Evident, performanțele din teren accidentat sunt de top, cu două sisteme de tracțiune integrală, unul dezvoltat pentru off-road greu, cu diferențiale blocabile și unghiuri de atac de 44 de grade, de degajare de 37 de grade și o gardă la sol de 28 cm. Jeep Wrangler va ajunge în Europa în primăvara anului 2018.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)