autovit.ro
B SECTIUNI

Land Rover Discovery Sport – urmașul modelului Freelander a fost prezentat oficial

Land Rover a prezentat oficial noul Discovery Sport, un SUV compact ce înlocuiește în gamă modelul Freelander. Cu un design inspirat de actualul Range Rover Evoque, acest model anunță un nou capitol în istoria Land Rover și este foarte posibil să vedem în viitor o familie de modele reunite sub numele Discovery. Noul Land Rover Discovery Sport va putea fi comandat începând cu primele luni ale anului viitor.

Cu o lună înainte de Salonul Auto de la Paris, Land Rover a prezentat oficial noul model Discovery Sport. Acesta este urmașul popularului model Freelander și este inspirat de conceptul Discovery Vision care a fost prezentat la Salonul Auto de la New York din acest an. Discovery Sport este mai lung ca Freelander și va fi oferit inclusiv cu o variantă cu șapte locuri începând din primele luni ale anului viitor. Bazându-se pe succesul modelului Range Rover Evoque, oficialii mărci britanice au ales să imprime un design asemănător și noului Land Rover, iar platforma tehnică este practic identică cu cea a fratelului său premium, Evoque. Land Rover spune că noul model va atrage atât clienți care au fost fideli modelului Freelander cât și clienți noi care  considerau că actualul Discovery 4 nu este suficient de atrăgător. Noul Discovery Sport este primul dintr-o posibilă familie de modele reunite sub numele Discovery, familie ce se va situa între modelele dure Defender și gama premium Range Rover.

Design

LR-Discovery-Sport-5Noul Land Rover Discovery Sport se prezintă cu un design inspirat de conceptul Discovery Vision, iar acest stil de design va fi cu siguranță folosit și pentru următoare generație a modelului ce va înlocui actualul Discovery 4. Noul model este cu 80 mm mai lung față de Freelander, dar este mai puțin înalt și a renunțat la silueta pătrățoasă în favoarea uneia cu linii fluide. Noua imagine este opera lui Gerry McGovern, șeful departamentului design Land Rover și dorește să poziționeze modelul Discovery Sport într-o zonă mai premium. De altfel, Discovery Sport va intra în concurență directă cu modele ca Audi Q5, BMW X3 sau Mercedes-Benz GLK.

Motorizări

Pentru început vor exista două variante de motorizare: un propulsor pe benzină de 2.0 litri turbo cu patru cilindri ce va dezvolta 240 CP și 338 Nm. Acesta va fi asociat cu o cutie de viteze automată cu nouă trepte și tracțiune integrală. Majoritatea clienților vor opta, însă pentru motorul turbodiesel de 2.2 litri SD4 ce oferă 190 CP. Acesta poate fi cuplat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu cutia automată cu nouă trepte de viteză. După lansare, este posibil ca noul model să primească și cel mai nou motor diesel din familia Ingenium, motor ce va purta indicativul ED4 și va oferi 150 CP. Land Rover nu a dezvăluit mai multe informații, dar a confirmat că noul model folosește o caroserie foarte ușoară construită din oțel și aluminiu. În ciuda aspectului premium, noul Discovery Sport nu și-a pierdut abilitățile în teren accidentat. Înlocuitorul lui Freelander are o gardă la sol de 212 mm și poate ataca rampe de până la 45 grade.

Interior

La interior, noul Discovery Sport se prezintă cu un design ceva mai simplist, în stilul clasic Land Rover. Nu există elemente de design care să te lase cu gura căscată, cei de la Land Rover preferând un interior simplu și curat. Materialele folosite sunt de mai bună calitate față de cele folosite pentru Freelander, iar elementul central al habitaclului este displayul central de opt inch. Nu există bord digital, Discovery Sport folosind încă ceasuri de bord analogice.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)