autovit.ro
B SECTIUNI

Lexus UX va debuta la Salonul Auto de la Geneva

Unul dintre cele mai spectaculoase modele pe care le vom vedea la Salonul Auto de la Geneva, care va debuta la începutul lunii martie, va fi Lexus UX. Acesta va avea la bază platforma utilizată de Toyota CH-R, însă alte motorizări și un design absolut spectaculos.

 

Într-un segment extrem de concurențial, indiferent că ne raportăm la constructorii generaliști sau la cei premium, Lexus UX se va poziționa ca un concurent direct pentru Audi Q2 și Q3, BMW X1, Jaguar E-Pace și Mercedes-Benz GLA. SUV-ul de clasă compactă va fi prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva, ceea ce înseamnă că UX va putea fi văzut pe viu în cea de-a doua săptămână a lunii martie.

Deși motorizările nu au fost anunțate, UX va dispune de o gamă de sisteme de propulsie mai puternice decât ceea ce oferă, în acest moment, Toyota CH-R, model cu care împarte platforma. Deși nu știm ce se află în spatele denumirii, Lexus a înregistrat denumirile UX 200, UX 250 și UX 250h, ceea ce confirmă că în gamă va exista un model hibrid, alături de propulsoare pe benzină. Așa cum Lexus ne-a obișnuit, propulsorul diesel este exclus.

Pentru gama Lexus din Europa, NX va fi al treilea model disponibil și va fi poziționat la baza acesteia, sub NX și RX. Față de conceptul pe care îl avem în poze și pe care am putut să-l vedem pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris din 2016, Lexus va opera câteva schimbări pentru a-l aduce mai aproape de nivelul unei versiuni de serie. Asta înseamnă că multe din elementele extrem de agresive vor dispărea, însă nu trebuie să ne mire dacă japonezii vor opta pentru un design agresiv, așa cum au făcut-o și în cazul lui Toyota CH-R, care a impresionat prin liniile sale atunci când a fost lansată.

Deși concurența din segmentul premium este una destul de dură pentru această clasă, versiunea hibrid va atrage cu siguranță clienți, iar designul nonconformist nu va putea fi trecut cu vederea.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)