autovit.ro
B SECTIUNI

Lucrările de la pasajul subteran de la Piața Sudului se apropie de finalizare

Este greu de crezut, dar oficialii de la Primăria Capitalei ne asigură că nu mai este mult până ce pasajul de la Piața Sudului va fi deschis circulației. Lucrările au trecut printr-o multitudine de probleme, cu numeroase amânări și pierderi ale finanțărilor cu bani europeni. Pasajul care face legătura între Calea Văcărești și strada Nițu Vasile avea promis ca perioadă de lucru doar 18 luni, ceea ce înseamnă că trebuia finalizat în luna decembrie a anului 2015.

 

Printre principalele beneficii pe care le va aduce pasajul sunt, evident, legate de trafic. Chiar înainte să demareze lucrările de construcție, Primăria promitea că timpul de așteptare pentru șoferii ce vor tranzita zona va fi redus cu 74%. Cifre extrem de promițătoare, mai ales dacă ținem cont că zona este una extrem de aglomerată.

În acest moment lucrările avansează și avem chiar un oficial al Primăriei Capitalei care ne asigură că nu mai este mult până când întreaga intersecție va fi deschisă circulației rutiere. Viceprimarul Capitalei a afirmat că: ” Lucrările de la pasajul subteran din Piața Sudului vor fi gata in luna aprilie a acestui an, iar podul peste Dâmbovița, din zona de sud-est a Capitalei, va fi finalizat in august, urmând sa fie începute lucrările la construcția drumului care leagă podul de Șoseaua Olteniței”. Așadar, conform declarației, pasajul de la Piața Sudului ar trebui să fie gata în circa două luni, lucru pe care l-au confirmat și reprezentanții firmelor care se ocupă de lucrări.

Pasaj piata sudului

Un proiect de infrastructură cu mai mult de un an întârziere

Lucrările pentru pasajul de la Piața Sudului au început în primăvara anului 2014 si trebuiau să se încheie la sfârșitul anului 2015, însă termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016. Nici acesta nu a fost respectat. Astfel, termenul de finalizare a fost depășit cu peste un an de zile. Costul pentru întregul proiect este de 28,3 milioane de euro, din care cea mai mare parte a fost acoperită din fonduri europene.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)