autovit.ro
B SECTIUNI

Lucrările la Autostrada Pitești-Sibiu ar putea începe în 2016

Lucrările la autostrada Pitești-Sibiu ar putea începe anul viitor. CNADNR a semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru acest segment de autostradă. Dacă totul va merge conform planului, lucrările vor începe în prima parte a anului viitor. În prima fază vor fi executate segmentele Pitești-Curtea de Argeș și Sibiu-Boița.

Realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu a devenit din nou o prioritate pentru autorități. CNADNR a anunțat că a semnat un contrat pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Studiul de fezabilitate este necesar pentru demararea lucrărilor, iar acesta ar putea începe în prima parte a anului viitor. “Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, Loturile 1 şi 5, astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede”, a declarat directorul general CNADNR, Narcis Ştefan Neaga. Contractul pentru revizuirea studiulu de fezabilitate va avea o durată de implementare de 17 luni şi este împărţită astfel: 5 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Secţiunea 1 Sibiu-Boiţa şi Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti; 12 luni pentru Secţiunea 2 Boiţa-Racoviţa, Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, Secţiunea 4 Văleni-Curtea de Argeş şi Secţiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea; 5 luni pentru Asistenţa Beneficiarului pentru lansarea şi finalizarea licitaţiilor de lucrări pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

autostradaOficialul CNADNR a mai spus că acest proiect are prioritate zero, fiind necesar pentru închiderea Coridorului IV Pan European: Nădlac-Constanța. Valoarea contractului este de 29.075.309 lei fără TVA și a fost atribuit prin procedură de licitație deschisă. Finanțarea este asigurată în proporție de 85% din fonduri de coeziune și 15 de la Bugetul de Stat. Promisiunile anterioare ale oficialilor pun ca termen de finalizare anul 2020. În prezent, parcurgerea traseului de 160 km dintre Pitești-Sibiu se face pe drumul național 7, E81 și durează minim două ore și 30 minute.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)