autovit.ro
B SECTIUNI

Grupul Renault relansează oficial marca sportivă Alpine

Astfel de evenimente nu se întâmplă în fiecare zi. Celebra marcă Alpine, care și-a pus amprenta asupra istoriei, a fost reînviată ieri, în cadrul unui eveniment organizat de Grupul Renault la Monte Carlo. “Sporturile cu motor și mașinile sport sunt adânc integrate în ADN-ul mărcii Renault”, a declarat CEO-ul Grupului Renault, Carlos Ghosn.

 

Mașina prezentată în cadrul evenimentului, care stă la baza renașterii mărcii, este un concept denumit Alpine Vision. Acesta îmbină liniile ce sublinează sportivitate cu caracterul dinamic și aduce un omagiu direct celebrului model Alpine A110, foarte iubit de fanii mărcii. Chiar dacă nu avem informații complete despre propulsorul conceptului, reprezentanții mărcii au anunțat că acesta are o configurație cu patru cilindri, este supraalimentat cu turbo și este dezvoltat de inginerii care lucrează pentru Renault Sport, divizia de performanță a mărcii franceze. Greutatea redusă și configurația trenului de rulare permit o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, o cifră care duce Alpine aproape de teritoriul mașinilor supersport. Chiar dacă Alpine Vision este doar un concept, ținta de performanță pentru viitorul model de serie se va situa la această valoare.

Marca Alpine va fi gestionată de un grup restrâns de pasionați care lucrează pentru Renault, iar misiunea lor va fi să depășească așteptările clientului premium care își dorește o mașină sport. Suportul tehnic va fi oferit de divizia Renault Sport, care a dovedit de-a lungul timpului că poate produce modele extrem de rapide, la prețuri accesibile.

alpine

Primul model Alpine va fi lansat în 2017

Pe parcursul viitoarelor 12 luni, echipa Alpine va dezvolta un model de serie, bazat pe conceptul Alpine Vision, cu specificații aproape identice, cu puține modificări ale designului, perfomanțelor dinamice sau ale greutății. Planurile vor include și crearea unei rețele globale, dar și intrarea în motorsport. Modelul de serie va fi produs în Franța, la Dieppe și va fi disponibil la vânzare în 2017 în Europa, apoi în treptat în alte piețe la nivel mondial.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)