autovit.ro
B SECTIUNI

McLaren a lansat variante hardcore ale modelelor 650S și P1

McLaren a prezentat variante dedicate circuitului ale modelelor 650S și P1. Cele două supercaruri hardcore se adresează clienților cu posibilități financiare și înclinații către motorsport. Prețurile sunt pe măsură: McLaren 650S Sprint costă 250.000 euro, iar noul McLaren P1 GTR costă aproape două milioane și jumătate de euro.

McLaren este un producător de supercaruri aflat în plină ascensiune. Modelele sale de stradă 650S și foarte exclusivistul P1 sunt un succes, dar clienții mărcii vor mai mult. Mulți dintre clienți acestor modele preferă să petreacă timp și pe circuit, iar unii dintre ei participă în diverse competiții. McLare a decis să ofere astfel versiuni speciale ale actualelor modele din gamă. Ambele modele au fost prezentate la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach, California, Statele Unite ale Americii.

McLaren 650S Sprint

Varianta mai “abordabilă” este modelul 650S Sprint. Este versiunea hardcore a modelului McLaren 650S și scopul ei este de a își satisfice proprietarul amator de adrenalină pe circuit. Varianta Sprint amplfică performanțele modelului 650S și aduce o serie de dotări specifice automobilelor de competiție. Partea aerodinamică a caroseriei a fost accentuate pentru ca modelul să fie lipit de asfalt în orice situație. La interior există acum un roll-cage pentru a îl proteja pe cel de la volan împotriva unui accident, plus sistem de stingere a incendiilor și scaune de competiție cu centuri cu prindere în șase puncte.

McLaren spune că versiune 650S Sprint oferă o experiență GT pe circuit mai intense, fără a pierde însă din rafinamentul și echilibrul modelului classic de șosea. La capitolul propulsive, modelul de circuit folosește același motor V8 twin-turbo de 650 CP și transmisia cu șase trepte cu dublu ambreiaj. Pentru că această versiune se adresează unor piloți gentlemen ce apreciază confortul, McLaren a decis să păstreze sistemul de climatizare   , dotare ce nu s-ar regăsi pe o varinată pură de competiție. Prețului unui McLaren 650S Sprint este de 250.000 euro (198.000 lire sterline).

McLaren P1 GTR

Mclaren

Tot la Pebble Beach, McLaren a prezentat, sub formă de concept, o variantă extremă a supercarului P1. P1 este cel mai exclusivist model din oferta actuală a producătorului britanic și este extrem de impresionant chiar și în varianta de stradă. Sistemul de propulsie hibrid format din motorul V8 de 3.8 litri twin-turbo și motorul electric produce 916 CP. Pentru varianta GTR, inginerii englezi au mărit puterea sistemului la 1.000 CP. Pentru ca această putere să poată fi transmisă eficient către asfalt, McLaren a modficat pachetul aerodinamic, iar ecartamentul mașinii a fost crescut cu 80 mm. Un eleron dublu fabricat din fibră de carbon asigură portanța necesară la viteze de circuit, iar la nevoie acționează și ca frână aerodinamică parte din sistemul DRS. Noul model de curse este dezvoltat de către McLaren Special Operations și va intra în producția de serie anul viitor după ce ultimul P1 de serie va fi asamblat. Versiunea GTR va disponibilă exclusiv pentru proprietarii de P1 și include un program special de instruire precum și acces la simulatorul de curse McLaren și invitații la curse auto dedicate proprietarilor McLaren.

Anul viitor, McLaren sărbătorește 20 de ani de la lansarea modelului F1 GTR, un model ce a intrat în istoria curselor GT și de anduranță. Noul P1 GTR este urmașul de drept al acestui model. Nu se știe câte exemplare vor fi construite, dar prețul este cu siguranță unul exclusivist: 2.4 milioane euro (1.98 milioane lire sterline).

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)