autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – un CLA mai spațios și mai versatil

După ce a și-a reinventat modelele de clasă compactă, cu o nouă platformă ce are la bază tracțiunea față, pe care au fost lansate o serie de modele precum Clasa A, Clasa B, CLA sau GLA, Mercedes-Benz continuă să extindă gama. Cel mai nou model compact este CLA Shooting-Brake, care preia ideea conceptuală de la fratele mai mare CLS Shooting Brake.

 

Cu o caroserie de break și o siluetă de coupe, CLA Shooting Brake este extrem de elagnt și cu siguranță unic în indutria auto, mai ales dacă ținem cont de segmentul în care concurează. Practic, Mercedes-Benz a aplicat pentru CLA exact rețeta pe care a utilizat-o pentru CLS. Inițial au lansat un coupe cu patru portiere, apoi un break cu siluetă de coupe, pe care l-au botezat Shooting Brake. Modelul de clasă compactă are o lungime de 4,63 metri și utilizează aceeași platformă ca și CLA. Totuși, portbagajul este acum mai mare și poate acomoda bagaje cu un volum de 495 de litri, ce poate fi extins până la 1354 de litri prin rabatarea banchetei spate. Alte avantaje față de CLA sunt spațiul mai generos la nivelul capului, unde pasagerii au la dispoziție un plus de 4 cm, dar și cea mai lungă suprafață de încărcare din segment, de 1,32 m.

 

mercedes-benz-cla-shooting-brake-26Gama de motorizări este, pentru moment, compusă din două propulsoare diesel și trei pe benzină. Unitatea diesel are o cilindree de 2,2 litri și este propusă în două versiuni de putere, cu 136 CP (CLA 200 CDI) și 177 CP (CLA 220 CDI). Motorizările pe benzină pornesc de la un 1.6 Turbo de 122 CP (CLA 180) și continuă cu CLA 200 (1.6 Turbo, 156 CP) și CLA 250 (2.0 Turbo, 211 CP). Pentru versiunea din urmă, Mercedes oferă opțional și un sistem de tracțiune integrală 4Matic, care va fi disponibil pentru versiunile diesel din septembrie 2015. Este foarte interesant că CLA Shooting Brake poate fi echipat cu o cutie cu dublu ambreiaj pentru toate motorizările care sunt oferite în acest moment.

Versiunea de top va fi reprezentată de CLA 45 AMG Shooting Brake, care are sub capotă un motor turbo pe benzină, cu o cilindree de 2,0 litri, care dezvoltă 360 CP. În echiparea standard există o cutie cu dublu ambreiaj și 7 trepte, cu tracțiunea integrală care, alături de motorul foarte potent permit ca accelerația 0-100 km/h să fie realizată în doar 4,7 secunde.

 

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)