autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz GLC Coupe Concept anunță un viitor rival pentru BMW X4

La Salonul Auto de la Shanghai, Mercedes-Benz a prezentat conceptul unui SUV Coupe numit GLC Coupe. Acest concept anunță practic un nou model de serie ce va intra în gama SUV-urilor Mercedes începând cu anul viitor. Linia este inspirată de cea a SUV-urilor dinamice cu aer de coupe și este clar ca principalul rival pentru acest nou model este BMW X4.

Mercedes nu a stat prea mult pe gânduri și după ce a lansat un rival pentru BMW X6 a decis să atace și clasa SUV-urilor compacte cu linie de coupe. Designerii și inginerii mărcii din Stuttgart au creat conceptul numit GLC Coupe, un SUV cu linii de coupe inspirat de fratele mai mare, proaspăt lansatul Mercedes-Benz GLE Coupe. Acesta din urmă a fost una din atracțiile Salonului Auto de la Geneva din luna martie, iar acum, la Salonul Auto de la Shanghai, China, Mercedes ne dezvăluie un frate mai mic. Acesta este prezentat sun forma unui concept, dar oficialii mărcii germane au recunoscut că conceptul expus se află într-o formă foarte apropiată de verisiunea de serie.

Mercedes-Benz Concept GLC CoupéViitorul Mercedes-Benz GLC Coupe va folosi platforma viitorului model GLK, model ce va fi rebotezat GLC, conform noului nomenclator de modele Mercedes. Conceptul Mercedes-Benz GLC Coupe are linii inspirate de fratele său mai mare, GLE Coupe, dar dimensiuni mai reduse. Astfel, GLC Coupe are o lungime de 4.73 metri, un ampatament de 2.83 metri și folosește jante de 21 inch. Dimensiunile vor fi, cel mai probabil, păstrate și pentru versiunea de serie, dar aceasta va folosi cu siguranță jante de dimensiuni mai mici. Ca elemente de design specifice, se remarcă în partea din spate evacuările duble verticale amplasate de ambele părți ale mașinii. Mercedes-Benz GLC Coupe Concept folosește faruri full-LED, iar stopurile LED au un design inspirat de modelulul S-Klasse Coupe.

Pentru acest concept, Mercedes a decis să folosească un propulsor V6 biturbo de 3.0 litri ce dezvoltă 367 cai putere la 5.500 rot/min și un cuplul maxim de 520 Nm între 1.400 și 4.000 rot/min. Puterea este trasmisă către toate cele patru roți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală și a unei cutii de viteze automate cu nouă trepte.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)