autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz începe producția de cutii de viteze automate cu nouă trepte la uzina Star Transmission din România

Mercedes-Benz a început producția de cutii de viteze automate la uzina Star Transmission aflată în orașul Sebeș, România. Aici sunt produse cele mai noi transmii automate cu nouă trepte ce dotează modele ca noua Clasă E sau crossoverul GLE Coupe.

În această săptămână, grupul german Daimler a inaugurat producția de cutii de viteze automate de ultimă generație la uzina Star Transmission din orașul Sebeș, România. La Sebeș vor fi asamblate transmisiile automate cu nouă trepte pentru cele mai noi modele din gama Mercedes-Benz: noul E-Klasse și GLE Coupe. Cutia automată cu nouă trepte poartă denumirea 9G-TRONIC și codul de producție NAG3.

Uzina Star Transmission de la Sebeș a luat ființă în 2013 și aici au fost produse până acum cutii de viteze automate cu cinci și șapte trepte. Grupul Daimler mai deține o uzină în România numită Star Assembly, aceasta aflându-se în orașul Cugir.

star_transmission_1

“Capacităţile de producţie pentru cutii de viteze din Germania au fost depăşite de cerere şi mizăm foarte mult pe locaţia din România. În România completăm producţia noastră în mod optim”, spune Markus Schaefer, membru în consiliul de administraţie al Mercedes-Benz.

Pentru a putea produce noul tip de transmisie automată cu nouă trepte, uzina de la Sebeș a angajat 500 de oameni, iar până la finalul lui 2017, germanii vor mai angaja încă 500 de profesioniști. Cele două fabrici STC din România au în prezent 1.800 de angajați.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)