autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz intră în lupta pentru segmentul pick-up cu noul model X-Klasse

Mercedes-Benz a prezentat oficial noul model pick-up X-Klasse în cadrul unui eveniment găzduit de orașul Cape Town din Africa de Sud. Anunțat de ceva vreme, X-Klasse marcheză debutul mărcii germane în segmentul modelelor pick-up.

Mercedes-Benz a prezentat oficial cel mai nou model din gama sa: noul pick-up X-Klasse. Noul model este primul pick-up produs de un constructor premium și intră în concurență directă cu modele ca Volkswagen Amarok, Toyota Hilux sau Nissan Navara. Cu acesta din urmă, modelul Mercedes-Benz împarte aceiași platformă tehnică. Platformă ce va fi folosită și de Renault pentru viitorul model Alaskan.

Mercedes-Benz X-Klasse – Progressive Exterieur

La lansare, noul Mercedes-Benz X-Klasse va fi disponibil în două variante de motorizare, toate cu patru cilindri. X 220d va folosi motorul de 2.3 litri turbodiesel ce dezvoltă 163 CP, în timp ce varianta X 250d va folosi același motor, dar în variantă biturbo de 190 CP.

Ulterior, vor fi lansate variantele X 200 cu 165 CP și X 350 cu motor V6 ce va dezvolta 258 CP. În funcție de motorizare, transmisia va fi asigurată de o cutie manuală cu șase trepte sau o cutie automată cu șapte trepte.

Mercedes-X-Class-8

Mercedes păstrează soluția clasică folosită pentru pick-up-uri cu o punte spate rigidă, ceea ce îi va oferi o sarcină utilă de 1.1 tone. De asemenea, noul model va avea o capacitate de tractare de 3.5 tone.

Mercedes-X-Class-12

Mercedes-Benz X-Klasse are o gardă la sol de 202mm ce poate fi crescută opțional la 222mm cu ajutorul suspensiei off-road.

Mercedes-X-Class-

Noul model va fi disponibil pe piețele din Germania și Europa din această toamnă, prețurile începând de la 37.294 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)