autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz S-Klasse: tehnologie la superlativ

Dupa o perioada de teasere si imagini “scapate” pe Internet, Mercedes-Benz a decis ca a venit timpul sa dezvaluie primele informatii si fotografii oficiale cu noua generatie S-klasse. Si cum era de asteptat, nava amiral a constructorului premium din Stuttgart este cu adevarat impresionanta, mai ales la capitolul tehnologie…

Fara indoiala, cea de-a saptea generatie Mercedes-Benz S-klasse este una dintre cele mai importante lansari din acest an. Si nu doar pentru constructorul german deoarece noua nava amiral a gamei Mercedes-Benz inglobeaza cele mai avansate tehnologii in domeniul auto, unele chiar in premiera mondiala pentru un automobil.

Din punct de vedere dimensional, noul S-klasse masoara 5,11 metri in lungime in varianta cu ampatament scurt si 5,24 metri in versiunea cu ampatament lung. Prin urmare se constata o crestere cu 40 de mm fata de generatia anterioara, asta in timp ce latimea masinii este de 1,9 metri.

Linia eleganta a caroseriei este una tipic teutona, fara artificii stilistice inutile. In schimb, noul S-klasse este un adevarat pachet tehnologic: de la iluminare integrala pe baza de LED-uri, sistem de purificare a aerului in habitaclu si pana la o multime de sisteme de siguranta (Lane Assist, sistem de analizare a gradului de oboseala a soferului, sistem de monitorizare a semnelor de circulatie, etc). O alta optiune interesanta este sistemul Magic Body Control prin care suspensia se adapteaza la particularitatile caii de rulare pe baza informatiilor preluate cu ajutorul unor camere video, rezultatul fiind o eficienta filtrare a socurilor. Si nu in ultimul rand, trebuie amintite centurile de siguranta cu airbaguri incorporate, o solutie tehnica revolutionara despre care am mai discutat cu ceva timp in urma.

Mercedes-Benz-S-Class_2

Design-ul interior al noului S-klasse este unul minimalist pentru ca cele mai multe functii au fost inglobate in Comand Controller si in ecranele de 12,3 inci. Rezultatul este un habitaclu mai “aerisit” si chiar mai spatios, mai ales pentru pasagerii care calatoresc pe locurile din spate. Logic, daca tinem cont de clientela tipica a unui astfel de autoturism… Prin urmare, Mercedes-Benz pune la dispozitia clientilor cinci variante de configurare a locurilor din spate, inclusiv pachetul “First Class Rear Seat” cu doua locuri individuale.

Mercedes-Benz-S-Class_3

Constructorul german a mai anuntat ca noua generatie Mercedes-Benz S-klasse va dispune de patru variante de motorizare pentru pietele europene. Primul motor din gama este S350 BlueTEC, un V6 diesel de 3 litri care dezvolta 258 CP, apoi urmeaza S500 – un 4,7 litri V8 pe benzina de 455 CP. O alta motorizare pentru noul S-klasse va fi eficientul S300 BlueTEC Hybrid care se compune dintr-un motor termic de 204 CP si unul electric de 26 CP. Insa piesa de rezistenta se pare ca va fi versiunea S400 Hybrid, un V6 diesel de 306 CP ce functioneaza in tandem cu motorul electric de 26 CP…

In linii mari cam acestea sunt cele mai importante repere ale noului Mercedes-Benz S-klasse? Cum vi se pare noua nava amiral a constructorului din Stuttgart?

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)