autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz SL facelift – un cabriolet pentru orice anotimp

Chiar dacă iarna aproape că și-a intrat în drepturi, Mercedes a prezentat versiunea facelift pentru cel mai mare cabriolet din gama sa. SL este acum mai ușor și integrează o serie de tehnologii noi, dar și motorizări de ultimă generație. Iată ce noutăți aduce faceliftul pentru Mercedes SL.

 

În primul rând, SL utilizează acum o structură de aluminiu, care reduce greutatea cu 110 kg față de o construcție similară din oțel. Astfel, dinamica are de câștigat, SL fiind acum mai agil în viraje, dar și cu un consum de combustibil mai mic. Acoperișul rigid poate fi acum operat până la viteze de 40 km/h, portbagajul putând fi mărit cu o comandă electrică atunci când plafonul este ridicat.

Din punct de vedere al designului, strategia a fost clară. SL este mult mai sportiv, cu detalii bine definite care evidențiază caracterul atletic. Încă din echiparea standard este oferită grila față Diamond, dar și superbele faruri inteligente cu tehnologie full-LED. Ca și până acum, capota lungă și ampatamentul generos sunt elemente care dau o imagine inconfundabilă acestui cabriolet de lux.

Trenul de rulare oferit standard este unul adaptiv, opțional fiind disponibil cel inclus în pachetul AMG Line, cu o gardă la sol mai mică cu 10 mm, cu arcuri și amortizoare mai dure. Pentru prima dată la SL, Mercedes oferă sistemul Active Body Control (ABC), care reduce ruliul caroseriei în viraje, dar și balansul longitudinal apărut la frânări și accelerații puternice. Cu ABC, garda la sol este redusă automat cu 13 mm la viteze ridicate, iar la rularea pe drumuri prost asfaltate aceasta poate fi ridicată cu 50 mm.

Mercedes-AMG SL, R 231, 2015

Mercedes SL – gamă de motorizări

Gama de motorizări include patru motorizări, toate pe benzină, două dintre ele fiind propuse sub bagheta AMG. Versiunea de bază (SL 400), dacă se poate spune așa, are sub capotă un propulsor V6 biturbo de 3,0 litri cu 367 CP și poate accelera de la 0-100 km în doar 4,9 secunde. A doua motorizare oferită este un V8 biturbo de 4,7 litri (SL 500), cu 455 CP, capabil să accelereze de la 0-100 km/h în doar 4,3 secunde. Versiunea SL 63 utilizează un motor V8 de 5,5 litri, cu 585 CP, iar SL 65 un propulsor V12 de 6,0 litri cu 630 CP. Accelerațiile 0-100 km/h au loc în 4,1 secunde, respectiv 4,0 secunde. Pentru toate versiunile, viteza maximă este limitată la 250 km/h. Pentru versiunile non-AMG este oferită noua cutie de viteze automată 9G-Tronic, ce dispune de 9 trepte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)