autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz SLK primește un facelift și un nou nume: SLC

Mercedes-Benz continuă campania de rebotezare a modelelor din gama sa conform noului nomenclator. Acum a venit rândul modelului SLK să primească un facelift importat, precum și un nou nume: SLC.

Mercedes-Benz SLK a debutat acum aproape 20 de ani și a devenit unul dintre modelele dezirabile ale consrtuctorului german, roadsterul cu două locuri îmbinând plăcerea condusului sub cerul liber cu calitățile unui coupe de dimensiuni mici. Mercedes a decis că denumirea SLK nu se mai potrivește acestui model și, conform noului nomenclator, a decis să îl numească SLC. Odată cu schimbarea de nume, roadsterul cu hardtop pliabil a primit și un facelift important.

Mercedes-Benz SLC, R 172, 2015

Noul look este inspirat de fratele mai mare SL și aduce un aspect mai sportiv și ceva mai masculin pentru modelul cu două locuri. În față se remarcă grila radiatorului cu un design modificat încadrată de două blocuri optice cu design diferit ce folosesc tehnologia LED. Pe aripile față și-a făcut apariția o priză de aer ce face o trimitere directă la clasicul model 300 SL Gullwing. Forma stopurilor a fost și ea modificată, iar hardtop-ul pliabil a fost îmbunătățit, iar acționarea sa se poate face și în mers până la viteza de 40 km/oră.

Mercedes-Benz SLC, R 172, 2015

La interior și-a făcut apariția un display generos de șapte inch, precum și elemente specifice constructorului german ca finisarea în piele Nappa și inserțiile de carbon. La capitolul motorizări, noul model va fi oferit cu o gamă completă de propulsoare. Gama este deschisă de versiunea SLC 180 de 1.6 litri și 156 CP. Urmează versiunile SLC 200 ce oferă 184 CP și SLC 300 de 245 CP. Există și o variantă diesel pentru clienții care pun preț de economia de carburant: SLC 250d de 204 CP.

Verisunea de top ce va purta sigla AMG renunță însă la motorizarea V8 în favoarea unui propulsor twin-turbo cu șase cilindri în de 3.0 litri. Modelul va purta numele Mercedes-AMG SLC 43 și va oferi 367 CP.

Mercedes-Benz SLC, R 172, 2015

Noul model Mercedes-Benz SLC va debuta oficial la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie, iar piața americană va fi prima care va primii noile exemplare. În Europa, primele unități vor ajunge în luna aprilie a anului viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)