autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Maybach S-Klasse – renașterea mărcii de lux germane Maybach

Acum doi ani grupul Daimler decidea să renunțe la modelele luxoase din gama Maybach din cauza pierderilor financiare. Însă marca de lux nu a murit și primește acum o nouă șansă într-o formă nouă: Mercedes-Maybach S-Klasse.

Mercedes-Benz a lansat o nouă divizie numită Mercedes-Maybach. Dacă Mercedes-AMG se ocupă de modelele performante din gama constructorului german, noua divizie Mercedes-Maybach va dezvolta cele mai luxoase exemplare. Primul model ce poartă această siglă este Mercedes-Maybach S-Klasse, lansat concomitent la Saloanele Auto de la Los Angeles din Statele Unite și Guangzhou, China.

Putere

Noul model devine nava admiral a gamei Mercedes. Este un automobil de 5.45 metri lungime, cu un ampatament de 3.36 metri, cu 20 de centimetri mai lung față de cel al unui S-Klasse cu ampatament alungit. Prima versiune a acestui nou și luxos model va fi Mercedes-Maybach S600, propulsată de motorul V12 de 6.0 litri ce oferă 530 CP și 830 Nm. Performanțele nu sunt de neglijat, noul Mercedes-Maybach S600 putând accelera pâna la 100 km/oră în 5 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră. Clienții pot alege și versiunea S500 propulsată de motorul V8 de 4.5 litri ce dezvoltă 455 CP și 700 Nm. Ulterior va exista și o variantă S400 4Matic.

Design

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014În ceea ce privește designul exterior, tratamentul Maybach a adus o serie de modificări. Grila radiatorului este diferită, iar logo-ul Maybach este prezent pe portbagaj. Portierele din spate sunt redesenate și sunt avum vizibilmai lungi, iar accentul este pus pe locurile din spate, unde vor călătorii viitorii proprietari ai acestui model. Pentru că o limuzină de acest fel este condusă de un șofer profesionist. Locurile din spate sunt însă deosebite și pentru a crea suficient spațiu, portierele din față au fost micșorate cu 6.6 cm. Avem scaune speciale, extrem de confortabile cu o multitudine de reglaje vor asigura cea mai plăcută călătorie, iar interiorul este considerat cel mai silențios din lume. Toate suprafețele sunt tapițate cu piele, iar pasagerii din spate au la dispoziție un sistem audio Burmester de ultimă generație plus o serie de dotări luxoase, ca de exemplu, un set de pahare de șampanie din cristal. Mai există și două măsuțe integrate în scaunele din spate, care pot fi pliate în funcție de nevoie.

Prețurile oficiale nu au fost încă anunțate, dar cel mai probabil acestea vor fi undeva în jurul sumei de 200.000 euro.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)