autovit.ro
B SECTIUNI

Michelin a inventat anvelopa de vară ce poate fi folosită și pe timp de iarnă

Michelin a prezentat prima anvelopă de vară certificată și pentru uzul pe timp de iarnă. Noul pneu se numește CrossClimate și îmbină atributele unui pneu de vară cu cele ale unei anvelope de iarnă. Compania franceză spune că nu este un pneu all-season clasic, ci o anvelopă cu performanțe superioare atât pe asfalt uscat, ud sau acoperit cu zăpadă.

Pentru cei mai mulți șoferi din Europa, schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă este o corvoadă în plus. Pe lângă problema depozitării și a alegerii datei de schimbare, există inevitabil cozile care apar atunci când cade prima zăpadă. Astfel, o număr importat de șoferi aleg să folosească un singur tip de anvelope pentru tot timpul anului. În Europa, 65% dintre șoferi folosesc anvelope de vară pe toată perioada anului. Procentul crește în țări ca Franța, unde nu există reguli pentru folosirea anvelopelor de iarnă. 5% dintre șoferii europeni aleg să folosească anvelope de iarnă tot anul, expunându-se accidentelor, mai ales în cazul unei frânări de urgență pe asfalt uscat. Pentru acești șoferi, Michelin a creat anvelopa CrossClimate, un pneu de vară certificat pentru utilizare și pe timpul iernii. Noua anvelopă Michelin va putea fi cumpărată începând cu 1 mai, iar aceasta satisface toate normele din domeniu, având marcajul cu fulg de nea și inscripția M+S pe flanc.

17p45-MDMichelin a creat anvelopa CrossClimate după trei ani de cercetare. Este rezultatul fuziunii dintre cele două tehnologii distincte, cea a anvelopelor de vară și cea a anvelopelor de iarnă, tehnologii ce erau considerate incompatibile. Datorită faptului că noua anvelopă are caracteristici similare cu o anvelopă de vară, aceasta poate frâna eficient pe asflat uscat, ceea ce i-a adus încadrarea în clasa A de performanță la această categorie. Este eficientă și asfalt umed, iar pe timp de iarnă poate ataca fără probleme orice drum cu zăpadă datorită lamelelor și profilului în V. Este gândită însă pentru ierni normale, iar pentru șoferii care au de înfruntat ierni grele sau parcurg foarte mulți kilometri în condiții de iarnă, MIchelin recomandă totuși folosirea de anvelope de iarnă.

Michelin CrossClimate a fost testată la temperaturi între -30 și +40 grade Celsius. În ceea ce priveşte preţul, oficialii Michelin au spus că acesta se va situa între preţul unei anvelope de vară Michelin şi una de iarnă. Începând cu 1 mai 2015 vor fi disponibile anvelope CrossClimate pe 15, 16 şi 17 inch cu indice de viteză de la T la W. Ulterior, gama de dimensiuni va fi mărită, anvelopa CrossClimate urmând a fi disponibilă şi pentru SUV-uri 4×4 şi pick-up-uri.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)