autovit.ro
B SECTIUNI

Mihai Marinescu a fost urmarit de ghinion pe circuitul Paul Ricard

In ambele curse de Formula 2 desfasurate in week-end pe circuitul francez, pilotul roman a terminat pe pozitia a saptea. Si chiar daca a coborat doua locuri la general, Mihai Marinescu pastreaza sanse reale pentru o pozitie pe podium la finele sezonului competitional…

Calificarile si cursa de sambata au fost compromise datorita problemelor la sistemul de franare, precum si in urma functionarii defectuoase a amortizoarelor de pe puntea spate.

Cu toate ca aceste defectiuni au fost remediate dupa prima cursa cand a trecut linia de finish fara lichid de frana, comportamentul monopostului nu i-a permis pilotului roman sa acumuleze multe informatii pentru o setare optima pentru etapa de duminica. La toate acestea s-a mai adaugat temperatura ridicata atat in aer cat si la nivelul pistei…

In sesiunea de calificari de duminica, Mihai Marinescu s-a vazut nevoit sa testeze noile amortizoare montate pe monopost si s-a straduit sa nu uzeze prea mult pneurile care urmau sa fie folosite si in cursa. Brasoveanul care a castigat week-end-ul trecut cursa a doua de la Brands Hatch, a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a saptea pe grila de start, cu toate ca la jumatatea sesiunii de calificare reusise cel mai bun timp pe un tur de circuit.

Prin urmare in cursa de duminica, Mihai Marinescu a plecat de pe pozitia a saptea si a izbutit sa castige un loc chiar din primul tur. Insa pe masura ce se apropia de finalul cursei, pneurile monopostului s-au uzat rapid si in final a terminat etapa tot pe locul al saptelea.

Problemele tehnice coroborate cu performantele competitorilor directi au facut ca Mihai Marinescu sa ”coboare” de pe locul trei pana pe cinci in clasamentul general. Insa cele doua clasari pe locul 7 pe circuitul francez Paul Ricard i-au adus pilotului roman inca 12 puncte la general care il mentin in lupta pentru un loc pe podium la finalul sezonului din Formula 2.

Urmatoarele doua etape de Formula 2 se vor desfasura pe Hungaroring in perioada 7 – 9 septembrie, iar Mihai Marinescu are ca obiectiv clasarea pe podium in ambele curse.

Pilotul Mihai Marinescu a aflat despre sustinatorii sai de pe acest blog si promite in curand o serie de surprize. Asa ca haideti sa il sustinem in continuare, mai ales acum cand trece printr-un moment mai greu…

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)