autovit.ro
B SECTIUNI

MINI revine in Campionatul Mondial de raliuri

Micutul MINI revine in competitiile internationale de raliuri. In 2011, marca britanica va participa la un numar limitat de etape din Campionatul Mondial de raliuri (WRC) pentru ca in 2012 sa ia startul in intregul sezon.

Vestea este extrem de buna pentru intreaga comunitate de motorsport, gestul britanicilor fiind perceput ca unul de incredere in noua orientare pe care Federatia Internationala a Automobilului (FIA) o imprima sportului sub bagheta noului presedinte Jean Todt. Acesta, fost copilot celebru si ilustru team-manager (Peugeot si Ferrari), incearca sa revitalizeze-prin scaderea costurilor, campionatul in care la ora aceasta sunt inscrisi doar doi constructori: Citroen si Ford.
Masina care va servi drept baza noului WRC este MINI Countryman, iar dezvoltarea va fi efectuata de galonatul preparator Prodrive (autor al programului Subaru WRC, etc), in stransa colaborare cu MINI. Motorul este, conform regulamentelor in vigoare din 2011, unul turbo de 1,6 litri, in patru cilindri, creat de BMW Motorsport. Transmisia va fi, evident, integrala, cu cutie de viteze secventiala. Primul test pentru MINI Countryman WRC, care va fi disponibil si pentru echipele private, este planificat a avea loc in toamna anului acesta.

Aceasta decizie face ca MINI sa-si continue povestea de succes in lumea raliurilor. Putini stiu ca in anii ’60, MINI Cooper S a creat senzaţie prin victoriile reusite inclusiv in carismaticul si celebrul Raliu Monte Carlo (1964, 1965 si1967), de departe cea mai prestigioasa competitie din aceasta disciplina. De asemenea, compania a gustat de mai multe ori din sampania invingatorului in Campionatul European si intr-o multime de alte competitii. Dupa ce a (re)demonstrat deja caracterul sportiv al modelelor sale prin MINI CHALLENGE – competiţie organizata in mai multe tari -, marca britanica isi face acum simtita prezenta in motorsport la cel mai inalt nivel prin angajarea in Campionatul Mondial de Raliuri.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)