autovit.ro
B SECTIUNI

Modificări importante în gama de motoare Mercedes-Benz începând cu anul 2017

Mercedes-Benz a anunțat o serie de modificări importante în gama de motorizări pe care le va propune pe modelele sale începând cu anul viitor. De exemplu: producătorul german va renunța la motoarele V6 în favoarea celor cu șase cilindri în line.

Mercedes-Benz și-a anunțat intențiile în ceea ce privește gama de motorizări ce va fi propusă pe modelele sale începând cu anul 2017. Lăsând la o parte tehnologiile viitorului, Mercedes investește într-o gamă de motoare termice moderne și anunță ca va avea motoare cu patru, șase și opt cilindri, iar structura noilor propulsoare se bazează pe cilindri cu capacitatea de 0.5 litri.

În categoria motoarelor cu patru cilindri, cea mai importante modificare este introducerea propulsorului diesel de 2.0 litri ce îl înlocuiește pe cel actual de 2.2 litri. Noul propulsor vine cu o serie de îmbunătățiri care îl fac mai eficient și mai rafinat în ceea ce privește sistemul start-stop. Noul motor ce poartă indicativul OM 654 este deja disponibil pe noul model E-Klasse 220d unde dezvoltă 195 CP și 400 Nm.

Propulsoarele cu șase cilindri vor suferi modificări majore. Mercedes anunță ca renunță la arhitectura V6 și va reveni la motoarele cu șase cilindri în linie. Acestea vor avea capacitatea cilindrică de 3.0 litri, ceea ce îi va permite să dezvolte 313 CP și peste 650 Nm. Noul propulsor va purta codul OM 656.

Tot în zona motoarele cu șase cilindri, Mercedes anunță și un viitor propulsor pe benzină ce va avea șase cilindri în linie. Numit M256, acesta va folosit un sistem turbo, dar și un compresor electric auxiliar pentru supraalimentare. Mercedes spune că acest motor de 3.0 litri va dezvolta 408 CP și peste 500 Nm.

La capitolul motoare cu opt cilindri, Mercedes rămâne fidel propulsorului V8. Cilindreea va scădea însă de la 4.7 la 4.0 litri, iar motorul va fi biturbo. Puterea dezvoltată va fi de 476 CP, iar cuplul maxim va depăși 700 Nm. Noul motor cu cod M 176 va fi folosit de modelul S-Klasse și va debuta anul viitor.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)