autovit.ro
B SECTIUNI

Noua generație Citroen C3 debutează cu un design inspirat de modelele C1 și C4 Cactus

Citroen a prezentat oficial noua generație a modelului de clasă mică C3. Odată cu noul model, Citroen face un pas important față de actuala generație și aduce un design proaspăt în ton cu cel al modelelor C1 și C4 Cactus.

Câteva imagini ajunse pe internet înainte de lansarea oficială a noului model C3 au forțat oficialii mărcii Citroen să prezinte noua generație a modelului de clasă mică mai repede decât era prevăzut. Citroen a publicat o galerie completă de imagini cu noul model și prima impresie este una pozitivă. Noul C3 renunță complet la liniile care îl caracterizau în favoarea unor soluții de design moderne și elemente inspirate de frații de gamă C1 și C4 Picasso.

Partea frontală este inspirată de modelul C1 și C4 Picasso cu blocuri optice duble. Cele din partea superioare au fost integrate în designul grilei frontale. Pe portiere regăsim soluția Airbumps, protecția cu perne de cauciuc ce a debutat cu succes pe modelul C4 Cactus. Silueta este un robustă, dar care păstrează totuși o linie familiară, specifică modelelor Citroen.

Interorul este și el reușit din punct de vedere al designului. Cu linii simple și fără prea multe înflorituri, Citroen C3 va putea fi configurat în patru ambinațe ale interiorului. Regăsim, de asemenea, o serie de elemente originale, ca de exemplu curelele ce iau locul mânerelor interioare ale portierelor.

Mai trebuie notat și faptul că Citroen oferă o cameră video integrată în oglinda retrovizoare ce va filma permanent partea frontală a mașinii. În caz de accident, camera va putea reda tot ce s-a întâmplat cu 30 de secunde înainte de impact și un minut după.

Ca motorizări, noul Citroen C3 va fi oferit cu trei propulsoare pe benzină începând cu motorul cu trei cilindri de 1.0 litru ce dezvoltă 68 CP și continuând cu propulsorul 1.2 de 81 sau 110 CP. Pentru cei care preferă motorina, există două motorizări diesel de 75 și 100 CP.

Noul Citroen C3 va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Paris din această toamnă, iar debutul comercial este programat pentru primăvara anului 2017.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)