autovit.ro
B SECTIUNI

Noua generație Suzuki Swift a fost prezentată oficial

A patra generație a modelului de clasă mică Suzuki Swift a fost prezentat oficial. Deși constructorul spune că în imagini este varianta pentru piața din Japonia, sunt șanse mari ca și versiunea europeană să fie foarte asemănătoare.

Suzuki a publicat primele imagini cu varianta japoneză a noului model Swift. Este a patra generație a modelului de clasă mică, iar debutul european va avea loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului 2017.

Swift este unul dintre cele mai de succes modele din gama constructorului japonez, fiind vândut în peste 5.3 milioane de exemplare de la lansarea primei generații.

suzuki-swift-7

Suzuki Swift este un rival direct pentru Dacia Sandero, având dimensiuni similare. Primele detalii tehnice despre noul Suzuki Swift indică faptul că noul model va fi disponibil cu două variante de motorizare, ambele pe benzină. Clienții din Japonia vor putea alege între motorul Boosterjet cu trei cilindri turbo  de 1.0 litru sau propulsorul Dualjet cu patru cilindri și capacitate cilindrică de 1.2 litri. Pentru motorul de 1.2 litri există și o variantă mild-hibrid numită SHSV (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

suzuki-swift-6

Noul model va folosi o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, în timp ce motorul turbo va putea fi asociat și cu o cutie automată cu șase trepte. În ceea ce privește versiunea hibridă, aceasta va folosi cel mai probabil o transmisie CVT.

suzuki-swift-8

Suzuki nu a publicat puterea motoarelor și nici cifre legate de performanțe. Însă, știm că noul Swift va oferi sisteme active de siguranță ca DSBS, sistem de monitorizează treficul din față și intervine activ în cazul unei coliziuni iminente. Pe listă mai există sistemul de cruise control adaptiv (ACC).

Pentru a afla prețurile noului model va trebui să așteptăm Salonul Auto de la Geneva din primăvara anului viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)