autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Bentley Continental GT a fost prezentat oficial: 635 CP dezvoltați de motorul W12 de 6.0 litri

Modelele noi lansate de producătorul britanic Bentley sunt rare. Unul dintre cele mai cunoscute modele din gama Bentley a primit o generație nouă. Cu un look proaspăt, noul Bentley Continental GT va fi una din vedetele de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Celebrul coupe al mărcii britanice era prezent în gamă încă din 2003. A doua generație a fost lansată în 2011, iar acum a venit rândul pentru a treia iterație a modelului Continental GT. Rețeta a fost păstrată, un puternic coupe cu linii impozante, dar fluide. Designul este nou, dar au fost reținute elemente care îl caracterizau, ca blocurile optice rotunde și stopurile ovale.                           

Noua generație are un look inspirat de conceptul EXP 10 Speed 6, iar modelul a crescut în dimensiuni, ampatamentul fiind cu 110 mm mai mare, iar lățimea a primit 25 mm în plus. Platforma tehnică folosită este parte din grupul VW, fiind comună cu cea a modelul Porsche Panamera.

Deși este mai impozant ca generația pe care o înlocuiește, noul Continental GT este mai ușor cu 85 kilograme, masa totală fiind de 2.250 kg. Sub capotă regăsim un propulsor cu 12 cilindri în W twin-turbo cu o capacitate cilindrică de 6.0 litri. Puterea furnizată este de 635 CP, iar cuplul maxim este de 900 Nm. Cifre impresionante, ce pot propulsa noul model de la 0 la 100 km/oră în 3,7 secunde. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu două ambreiaje și opt trepte.

Bentley oferă o infinitate de posibilități pentru personalizarea noului model existând 17 culori de bază pentru caroserie. În gama extinsă există 70 de nuanțe dintre care viitori clienți pot alege culoare mașinii. la interior există 15 versiuni pentru covorașe și 15 variante de culoare pentru tapițerie.

Noul model va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt, iar producția va începe spre finalul anului. Prețurile nu au fost încă comunicate.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)