autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Honda CR-V a fost lansat la SAB & Accesorii

In deschiderea Salonului Auto Bucuresti & Accesorii 2012 a fost lansata in premiera nationala cea de-a patra generatie Honda CR-V. Prezentat recent la Paris, noul SUV compact se remarca mai ales prin imbunatatirea substantiala a design-ului si a sistemului de tractiune, devenind practic un SUV mai apropiat de preferintele clientilor europeni.

La evenimentul de lansare a fost prezent dl. Masahiro Matsushita, presedintele Honda Romania, care a vorbit despre importanta modelului CR-V in oferta constructorului nipon. In plus am mai aflat ca pretul de pornire pentru noul CR-V este de 19.990 EUR fara TVA, pentru varianta cu tractiune fata.

Produs inca din anul 2000 in Europa, mai exact la uzina din Marea Britanie, CR-V s-a inscris intotdeauna in trend-ul estetic european. Insa odata cu aceasta a patra generatie, CR-V abordeaza un design mai agresiv si o parte frontala cel putin indrazneata, dar care pune eficient in valoare identitatea de marca.

Am mai remarcat ca semnul distictiv reprezentat de stopurile de frana verticale a fost pastrat, iar acum acestea au dobandit un stil tridimensional. Mai mult, se observa ca noua generatie Honda CR-V adopta lumini de zi si faruri bazate pe LED-uri, precum si hayon cu actionare electrica.

Prin comparatie cu generatia anterioara, noul CR-V este mai mic cu 5 mm si mai scund cu 30 mm. De asemenea luneta a fost extinsa spre extremitati, o masura prin care constructorul afirma ca a fost marita capacitatea portbagajului la 589 litri, un volum care mai poate fi suplimentat pana la 1.669 litri dupa rabatarea banchetei.

La interior se constata un important salt calitativ si chiar mai mult rafinament… De asemenea constructorul mai afirma ca antifonarea este mai eficienta si astfel a fost redus nivelul de zgomot perceput in habitaclu. Totusi layout-ul plansei de bord se asemenea cu cel al generatiei anterioare, dar au mai fost adaugate o serie de butoane.

O alta transformare importanta a vizat sistemul de tractiune integrala Real Time AWD care acum utilizeaza un motor electric. Astfel sunt sesizate mai rapid modificarile vitezei de rotatie comparativ cu sistemul anterior, prevenind patinarea rotilor. In plus versiunile cu transmisie automata primesc, in premiera pentru CR-V, si sistemul Hill Descent Control.

In privinta motorizarilor nu au fost operate modificari, astfel si a patra generatie Honda CR-V se bazeaza pe propulsorul pe benzina de 2 litri ce dezvolta 155 CP, precum si pe motorul turbodiesel de 2,2 litri de 150 CP. Insa marea noutate este ca incepand de acum, versiunea pe benzina poate fi comandata cu tractiune doar pe puntea fata 4×2.

Cam acestea ar fi pe scurt principalele noutati ale noului CR-V. Iar daca vreti sa il vedeti pe viu, tineti cont ca il puteti admira pana pe 28 octombrie in standul Honda de la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2012. Dar pana atunci voua cum vi se pare aceasta evolutie a SUV-ului nipon?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)