autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Volkswagen Touareg se lansează la finalul lunii martie

Nava-amiral a celor de la Volkswagen urmează să fie prezentată în haine noi, sub forma unei generații bazată pe platforma pe care o utilizează și Audi Q7. Pentru marca din Wolfsburg, Touareg este un vector important de imagine, care se vinde din ce în ce mai bine pe piața din China.

 

Pentru a arăta cât de importantă este piața din China, Volkswagen a luat o decizie surprinzătoare legată de lansarea noii generații a lui Touareg. Deși la începutul lunii martie va debuta Salonul Auto de la Geneva, poate cel mai important salon european, oficialii mărcii germane au luat decizia ca Touareg să fie prezentat pentru prima dată în fața publicului la Salonul Auto de la Beijing, care va începe la 23 martie.

Segmentul SUV-urilor de clasă mare se numără în prezent printre segmentele cu o creştere deosebit de mare la nivel mondial, în China, de exemplu, fiind estimată o dublare a pieţei până în anul 2023.

Deși pentru moment nu putem vedea decât o schiță cu Touareg, este clar că trebuie să ne așteptăm la o caroserie cu o siluetă dinamică, cu elemente puternice și, probabil, mai mult dinamism decât la generațiile anterioare. La nivel de design, ambițiile celor de la Volkswagen sunt să schimbe stilul destul de fad care a dominat majoritatea modelelor din gamă, un exemplu bun în acest sens fiind noul Arteon, extrem de atractiv la nivel vizual.

Deoarece Touareg va fi un adevărat amiral în gamă este de așteptat ca sistemul multimedia să fie cel mai avansat pe care îl vedem la modelele VW, oficialii anunțând că acesta va fi un adevărat device digital pe roți. De asemenea, în materie de siguranță, Touareg va integra cele mai noi sisteme, inclusiv pe cele care țin de conducerea autonomă.

Evident, Touareg nu-și va uita moștenirea și ADN-ul de SUV cu performanțe veritabile în teren accidentat. Volkswagen ne anunță că suspensia pneumatică și transmisia vor avea un rol determinat pentru a satisface cele mai ridicate cerințe. O noutate este reprezentată de sistemul de direcție integrală, ce va permite ca roțile spate să vireze, la viteze mici în direcție opusă de cele față, iar la viteze mari în aceeași direcție cu acestea. Astfel, Touareg va fi mult mai agil ca vechea generație, dar și mai dinamic pe drumurile cu viraje. Volkswagen va prezenta noul Touareg în premieră, inclusiv toate detaliile tehnice şi de echipare, la Beijing, în 23 martie 2018.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)