autovit.ro
B SECTIUNI

Opel GT – viziunea nemților pentru mașina sport a viitorului

Punctul central al standului Opel de la Geneva va fi reprezentat de conceptul Opel GT, pe care germanii l-au prezentat în detaliu și pe care publicul va putea să-l vadă pe viu la salonul auto elvețian, care va debuta în data de 3 martie.

Pentru Opel, denumirea GT are o importantă referință în istoria mărcii, în anii ’70 modelul Opel GT fiind unul dintre cele mai apreciate modele ale vremii. În istoria recentă, Opel GT a fost produs între anii 2007-2010, însă avea la bază un model american și nu a avut rezultate de vânzări prea bune. Totuși, designul spectaculos nu putea trece neobservat.

Pentru Geneva, Opel GT este îmbrăcat, pentru moment, în hainele unui concept care continuă filosofia predecesorilor. Proporțiile sunt specifice lui GT, cu o capotă lungă, cu o alură dinamică și linii care continuă imaginea viitorului pe care Opel a promovat-o cu ajutorul conceptului Monza. Pneurile distinctive, roşii, ale roţilor din faţă, montate pe jantele cu design îndrăzneţ, reprezintă o reminiscenţă de la motocicleta Opel, Motoclub 500, care a fost, de asemenea, avangardistă la vremea sa, purtând cu mândrie două pneuri roşii în anul 1928. O inovaţie cheie a Conceptului Opel GT o reprezintă uşile mari, cu geamuri laterale integrate, care asigură o trecere imperceptibilă de la sticlă la suprafeţele vopsite.

cq5dam.web.1280.1280-7

Opel GT – transmisie spate

Transmisia este realizată pe roțile spate, iar sub capotă găsim un motor cu adevărat surprinzător pentru un asemenea concept de mașină sport. În era reducerii cilindreei, Opel a mizat pe noua lor unitate cu trei cilindri, de doar 1,0 litru. Acesta dezvoltă 145 CP și 205 Nm, fiind cea mai puternică versiunea a propulsorului cu trei cilindri și este cuplată la o cutie automată cu 6 trepte. Chiar dacă puterea nu este impresionantă, trebuie menționat faptul că Opel GT are o masă de sub 1.000 kg și este dotat cu un diferențial autoblocant pentru puntea spate, ceea ce înseamnă că GT este un adevărat as al virajelor. Accelerația 0-100 km/h este realizată în mai puțin de 8 secunde, iar viteza maximă este de 215 km/h.

Ca elemente cu un puternic impact asupra desingului, alături de cele două evacuări elegant integrate în spoilerului spate, Opel GT beneficiază de cea mai nouă tehnologie de iluminare și folosește faruri Matrix LED, care au debutat pe noua Astra. Acestea permit o iluminare eficientă, fasciculul de lumină putând fi orientat precis spre zonele cele mai importante.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)