autovit.ro
B SECTIUNI

Opel Mokka X – faceliftul va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Odată cu noul facelift, Opel trece la un nou sistem de nume pentru viitoarele SUV-uri și crossovere ale mărcii. Astfel, Opel Mokka primește particula X, dar și modificări importante, care îl aduc la zi din punct de vedere al tehnologiilor și motorizărilor.

 

Din punct de vedere al designului, Mokka primește modificări subtile, dar importante pentru noua imagine de marcă a celor de la Opel. Grila este redesenată, în partea frontală fiind integrate elegant și noile faruri, care utilizează tehnologie LED. Acestea înlocuiesc ca echipament opțional farurile bixenon și sunt o premieră pentru segmentul SUV-urilor de clasă mică. Sistemul de iluminare este adaptiv și dispune de nouă moduri distincte de funcționare, ce se activează automat în funcție de condițiile de drum, mediul în care se rulează și condițiile atmosferice. Sistemul integrează și un asistent automat pentru faza lungă, care lucrează împreună cu camera din parbriz, denumită Opel Eye. Aceasta este disponibilă cu o rezoluție mai bună și o mai mare capacitate de procesare a informațiilor.

La interior, Mokka X adoptă noul design promovat de Astra, în care comenzile fizice sunt, în mare parte, înlocuite de comenzi integrate pe ecranul tactil al sistemului multimedia IntelliLink. În funcție de echipare, acesta are o diagonală de 7 sau 8 inchi și este compatibil cu AppleCar Play și cu Android Auto.

Opel Mokka X

Opel Mokka X – motorizări noi

Anterior am scris că Mokka a primit dieselul 1.6 CDTI în articolul de aici, acesta fiind regăsit și pe modelul cu facelift., în versiunile de putere de 110 CP și 136 CP. Un propulsor complet nou este reprezentat de unitatea turbo cu injecție directă, de 1,4 litri, regăsită și pe noua Astra. Aceasta va dezvolta sub capota lui Mokka o putere de 152 CP, va fi disponibilă împreună cu o cutie automată cu 6 trepte și tracțiune integrală, iar consumul de combustibil pentru ciclul mixt este anunțat la valoarea de 6,6 l/100 km.

Sistemele de asistență au devenit mai performante datorită integrării noii camere Opel Eye, care are o directă legătură cu asistentul de bandă, avertizorul la coliziune frontală, dar și cu sistemul de faruri adaptive AFL LED. Opel Mokka X va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, care va debuta pentru public în ziua de 3 martie.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)