autovit.ro
B SECTIUNI

Pe 11 iulie, în România se inaugurează primul punct de frontieră situat pe o autostradă

Autoritățile vor inaugura sâmbată, 11 iulie, primul punct de frontieră din România amplasat pe o autostradă, care va fi legată de rețeaua din vestul Europei, prin Ungaria. Punctul de frontieră va purta denumirea oficială de Punctul de trecere a frontierei Nădlac II (RO) – Csanadpalota (H) și va funcționa în paralel cu actualul punct de trecere de la Nădlac.

 

Noul punct de trecere al frontierei este situat la 10 km față de Vama Nădlac, situată pe DN7, în prezent cel mai mare și cel mai important punct de trecere al frontierei spre Ungaria. Pe o lungime de 500 de metri, Nădlac II va dispune de 20 de benzi de circulație, câte zece pe fiecare sens, unde vor exista cabine duble pentru polițiștii de frontieră români și ungari. Întreg obiectivul va fi supravegheat video, camerele de la trecerea prin dreptul cabinelor putând verifica automat numerele de înmatriculare pentru a detecta dacă mașina este furată, are asigurarea valabilă și taxele de drum plătite.

Patru din cele zece benzi de circulație sunt destinate autoturismelor, patru pentru camioane și două pentru autocare. Pentru stabilirea greutății vehiculelor de marfă, fiecare sens de mers este prevăzut cu două cântare. Față de proiectul inițial, Nădlac II a fost extins pentru a face față unui trafic suplimentar, costurile pentru amenajarea acestui punct de trecere fiind de 30 de milioane de lei. Foarte important de știut este faptul că, după inaugurarea acestui punct de trecere, camioanele de marfă cu o greutate mai mare de 7,5 tone nu cor mai putea trece pe la vechiul punct de trecere, de pe DN7.

punct de trecere

Inaugurare tronson Nădlac-Arad

Tot pe 11 iulie va fi inaugurat și lotul II al tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, cuprins între Pecica și Arad. Acesta are o lungime totală de 16 km, însă 6 km au fost dați în folosință încă din luna decembrie a anului trecut.

Punctul de trecere al frontierei Nădlac II va reprezenta un pas foarte important în fluidizarea traficului, în special în perioada sărbătorilor, când românii plecați peste hotare revin în țară pentru câteva zile. Vechiul punct de trecere a frontierei nu putea face față acestui flux ridicat, astfel încât se formau cozi uriașe, timpul de așteptare fiind mare.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)