autovit.ro
B SECTIUNI

Poliția Rutieră va achiziționa 50 de radare laser ce pot măsura viteza de la un kilometru

Poliția Rutieră dorește să achiziționeze 50 de aparate radar laser pentru depistarea participanților la trafic ce depășesc viteza legală. Aparatele trebuie să poată depista viteze de până la 320 km/oră și să funcționeze la distanțe de cel puțin un kilometru.

Inspectoratul General al Poliției Române a lansat o licitație pentru achiziționarea a 50 de aparate laser capabile să măsoare viteza unui automobil aflat în mișcare. Pe lista de cerințe specificate în caietul de sarcini, radarele trebuie să poată depista viteze de până la 320 km/oră, iar distanța maximă de măsurare să fie de 1.000 metri. Eroarea maximă tolerată este de +/- 2 km/oră.

radar-laser-1

Pentru această achiziție, Poliția Română va plăti 2,45 milioane lei plus TVA, iar câștigătorul licitației va fi anunțat pe data de 2 mai 2017. Livrarea celor 50 de aparate radar trebuie făcută în termen de maxim opt luni. Dacă toți pașii sunt îndepliniți, este posibil să vedem noile radare în acțiune începând cu a doua parte a acestui an.

Poliția Rutieră mai are în dotare opt aparate radar laser de tip pistol LTI 20-20 TruCAM, aparate ce sunt folosite încă de la începutul anului 2016.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)