autovit.ro
B SECTIUNI

Power is nothing without control

Ceea ce s-a intamplat astazi pe robele din raliul Monte Carlo subliniaza perfect celebrul motto al producatorului italian Pirelli!
Zapada aparuta din senin a presarat pe clasament acel ingredient special specific acestui raliu si a aruncat in aer ierarhiile raliului ajuns la centenar.
Daca primele doua probe ale zilei s-au desfasurat in conditii primavaratice si nu au pus prea mari probleme de alegerea a pneurilor, urmatoarele doua au fost capitale din acest punct de vedere.
Porniti pe asfalt cand ud, cand uscat, pilotii au ajuns sa ruleze pe zapada serioasa odata cu urcarea in altitudine.
Si aici au inceput problemele. Pilotii aveau la dispozitie inainte de startul probelor toata gama de anvelope, de la slick pana la pneuri de iarna cu cuie, trecand prin cele de iarna fara cuie si intermediare.
Alegerea, mai ales in cazul pilotilor de top, se face pe baza informatiilor pe care acestia si echipele lor tehnice le primesc de la persoane experimentate care se afla pe traseu in puncte cheie si observa starea vremii.
In conditiile acestea, liderii Hanninen si Solberg au facut cea mai proasta alegere posibila. CA-TA-STRO-FA! Nu pot sa-mi explic aceasta “chifla” de proportii care este cea mai mare greseala de alegere a anvelopelor de la cea facuta de Walter Rohrl in 1985
in titanica sa lupta cu Ari Vatanen.
Era de ajuns sa le dea un telefon lui Danny Ungur sau Tommi Abraham… 😉
In aceste conditii surpriza a venit de la campionul Frantei en-titre, Bryan Bouffier si de la ”batranul” lup Francois Delecour, nimeni altul decat cel ce concureaza cu sloganul “Visit Bucharest” pe caroseria masinii sale si care a terminat aceasta a doua zi a raliului pe a doua pozitie imediat in spatele mai tanarului sau conational! In acest timp Hanninen si Solberg cad chiar si de pe podium…

7 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)