autovit.ro
B SECTIUNI

Primăria București ar putea introduce o taxă de poluare pentru tranzitarea centrului Capitalei

Oficialii orașului București cercetează posibilitatea introducerii unei taxe pentru decongestionarea și scăderea poluării în centrul Capitalei.

Conform lui Sorin Chiriță, city manager al orașului București a declarat că se derulează o analiză amplă în ceea ce privește posibilitatea introducerii unei taxe de poluare pentru centrul Bucureștiului.

Această taxă ar putea fi introdusă pentru tranzitarea unor străzi și bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau Mihai Eminescu. Primăria urmărește decongestionarea centrului orașului și scăderea poluării. Sistemul nu este nou, el fiind folosit în multe din marile orașe europene ca Londra, Oslo, Stockholm sau Milano.

Am delimitat zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care se va putea introduce timbrul de centru. Nu se va putea întâmpla peste noapte, ci după ce vom implementa toate măsurile de reducere a poluării, după ce vom aduce autobuzele şi vom face o analiză cu privire la acest aspect. Nu putem preciza în prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie să fie nici disproporţionar, nici exagerat”, a declarat Sorin Chiriţă, în cadrul conferinţei „Viitorul Mobilităţii Urbane în România”, citat de Mediafax.

Ideea unei astfel de taxe a fost lansată de primarul general Gabriela Firea încă de anul trecut

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)